LijstjeTekstWereld

3 droombestemmingen voor echte dierenliefhebbers

©Simon Forest

Sommige mensen gaan op reis naar de zon, de zee en het strand. Dit is natuurlijk geweldig, maar voor de echte dierenliefhebbers hebben wij een lijstje opgesteld van de 3 mooiste én tegelijkertijd beestigste plekken ter wereld.

1. Cat city, Istanboel

Istanboel, de grootste stad van Turkije, telt ontelbaar veel zwerfkatten. Hét walhalla voor de kattenliefhebber dus. Een baasje hebben ze niet, maar gelukkig worden ze goed verzorgd door de inwoners. Zo zetten zij regelmatig een water- of voederbakje neer voor de katten. Je hebt hier misschien wel al eens van gehoord dankzij ‘Kedi’ (kat in het Turks), de documentaire over straatkatten in Istanboel.

Een bekende uitdrukking in Istanboel luidt: ’If you kill a cat, you need to build a mosque to be forgiven by God’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Always happy to receive these regular visitors to our garden! #catsofinstagram #catsofistanbul #hungrycats #pussinboots #catsofturkey #turkeydaily #istanbulkedileri

Een bericht gedeeld door Yahya & Fadila (@keepingupwiththekardeshims) op

 

2. Varkenseiland, de Bahama’s

Varkentjes alleen al zijn bijzonder cute. Wanneer ze ook nog eens kunnen zwemmen, smelten we helemaal. Om zich doorheen de dag wat af te koelen, springen zij simpelweg in de zee. Dit doen ze op het onbewoonde eiland Big Major Cay in de Bahama’s. Er bestaan verschillende theorieën over de afkomst van de varkentjes, de één wat minder leuk dan de andere. Zo werden de varkentjes volgens sommige achtergelaten door zeemannen, om later opgegeten te worden. Een andere legende zegt dan weer dat deze kleine diertjes de overlevenden waren van een scheepsramp. Of misschien werden de varkentjes wel op het eiland geplaatst om toeristen te lokken. Wat de reden ook is, ze zijn aandoenlijk schattig 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pigs of Paradise (@pigsofparadise) op

 

3. Konijnenparadijs, Japans eiland Okunoshima

Dit eiland wordt ook wel Usagi Jima (konijneneiland) genoemd door, je raad het al, de vele konijnen. Overal waar je kijkt, zie je ze! Hoe de konijnen hier beland zijn? Tijdens Wereldoorlog II werden er op Okunoshima gifgassen geproduceerd. Na de oorlog lieten ze de proefkonijnen vrij op het eiland. Er mag niet op de konijntjes gejaagd worden, en ook honden of katten zijn niet welkom. Laat je viervoeter dus maar beter thuis!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shai Lighter (@shlighter) op

Tip: maak een fietstocht. Het duurt zo’n kleine drie uur om rond het gehele eiland te fietsen. Onderweg kan je naast de konijntjes ook genieten van adembenemende uitzichten!

 

Tekst: Lena Beerens, foto: ©Simon Forest