AgendaTekst

5 Belgische bands die je deze zomer op meerdere festivals kunt zien

publiek in één van de tenten op PukkelpopPubliek in één van de tenten op Pukkelpop ©Pukkelpop

Het festivalseizoen wil zeggen dat je weer kunt gaan genieten van heel wat groepen op verschillende weides in ons land.  Maar welke Belgische bands kun je vaker dan één keer aan het werk zien? Hier zijn er alvast vijf.

  1. Bazart

De indie-popgroep uit ons land is goed bezig. Op 21 november spelen ze voor een uitverkocht Sportpaleis. Maar niet getreurd als je geen tickets hebt kunnen bemachtigen. Deze zomer is Bazart nog een aantal keer aan het werk te zien op de festivals. Zo spelen ze dit jaar op Rock Werchter, Rock Zottegem, Dour, de Lokerse feesten én Suikerrock.

  1. SX

De Kortrijkse groep met Stephanie Callebaut aan de microfoon gaat dit jaar niet te zien zijn op de grote festivals zoals Rock Werchter en Pukkelpop. Toch ga je ze aan het werk kunnen zien op een aantal festivals. De indiepopgroep is namelijk te zien op Genk on Stage en Kneistival.

  1. Het Zesde Metaal

De groep Het Zesde Metaal van Wannes Cappelle sleepte dit jaar twee MIA’s in de wacht. Je kan dus wel zeggen dat liedjes in het West-Vlaams succes hebben in ons land. Dat is ook te merken aan het aantal festivals waar ze optreden. Als je naar Rock Werchter, Rock Zottegem, Cactusfestival, de Lokerse feesten of Folkfestival Dranouter gaat dan kan je Wannes Cappelle en zijn groep aan het werk zien.

  1. Oscar and the Wolf

De band kon niet verzekeren dat hun nieuwste album op tijd klaar ging zijn. Daarom hebben ze de optredens van eind april naar eind oktober verplaatst. Maar de fans kunnen de band toch al eerder aan het werk zien. Want ook Oscar and the Wolf gaat dit jaar weer van de partij zijn op een aantal festivals. Zo kun je de Gentse band aan het werk zien op Rock Werchter, Tomorrowland en de Lokerse feesten.

  1. Tout Va Bien

Ook de fans van Tout Va Bien gaan deze zomer kunnen genieten. Singer-songwriter Jan-Wouter Van Gestel gaat tijdens de festivalperiode ons land doortoeren om op de festivals te spelen. Wil je hem aan het werk zien? Dan kan je naar Rock Werchter, Les Ardentes, Rock Zottegem, Rock Herk of Suikerrock gaan. Of als je een grote fan bent, kan je naar al deze festivals gaan.

Voor de meeste festivals zijn er nog steeds tickets beschikbaar. Maar let op want de combiticket en dagtickets van zaterdag 1 juli en zondag 2 juli van Rock Werchter zijn al uitverkocht. Ook tickets voor Tomorrowland zijn niet meer beschikbaar.

Tekst: Zoë Ingelbrecht, foto: ©Pukkelpop