LokaalTekst

5 Hasseltse hotspots voor 28,70 euro

De grote markt van Hasselt kent elke Limburger. © Camille Meus

Oh nee, weer een artikel over hotspots. Dit keer komen niet de mainstream studentensteden zoals Leuven, Gent en Antwerpen aan bod. Welke dan wel? De enige echte parel van Limburg: Hasselt. Voor een studentenbudget van minder dan 30 euro ontdek je in één dag de vijf tofste plekjes in de Limburgse hoofdstad.

1. Breakfast/brunch bij Marloo’s – 14 euro

Met de American pancakes en seizoensfruit van Marloo’s begint de dag meteen goed. Voor wie niet van pannenkoeken houden als ontbijt – voor zover zulke monsterlijke wezens bestaan – zijn er ook tal van andere opties. Om te drinken bieden ze een heerlijke homemade iced tea aan voor 4 euro. Als je liever je dagelijkse dosis cafeïne binnenkrijgt, betaal je zelfs nog minder. Geen vroege vogel? Er zijn ook enkele superlekkere lunchopties. Bekijk hier het menu.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marloo’s (@marloos_breakfast_lunchbar) op

2. Z33, House of Contemporary Art – 3 euro

Buiten shoppen biedt Hasselt ook een groot aanbod culturele activiteiten aan. Éen daarvan is Z33. In het Huis voor Actuele Kunst lopen er jaarlijks verschillende projecten en tentoonstellingen. Er is voor elk wat wils; beeldende kunst, architectuur, vormgeving en film zijn de vier belangrijkste kunstvormen. Niet zo into art? Er spelen ook regelmatig films in een bijzaaltje van het kunsthuis. En dit alles voor een democratische prijs van drie euro. Bekijk het programma van de tentoonstellingen en films, of laat je verrassen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Z33 House for Contemporary Art (@z33be) op

3. Weg uit de drukte in de Japanse tuin – 1 euro

Net buiten het centrum vind je de Japanse tuin. Het is de grootste van zijn soort in Europa en is de perfecte plaats om je even in het Verre Oosten te wanen. Wandel op je gemak rond, luister naar de watervallen en voer de koivissen. In de lente en zomer kan je er ook picknicken, daar is het in de winter misschien wat koud voor, maar de tuin heeft zijn charmes in elk seizoen. Vergeet je studentenkaart niet, want die zorgt ervoor dat je de Japanse pracht voor één schammele euro kan bewonderen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Japanse Tuin BE (@japansetuinbe) op

4. Plantaardig lekker souvenirtje bij Peas – 2,70 euro

Als je je in het verre Limburg hebt gewaagd, kan je natuurlijk niet terugkomen zonder een aandenken. Koop geen saaie magneet of een postkaart met ‘groetjes uit Liiiiiimbuuuuurg’, maar een lekker gebakje uit het schattige winkeltje Peas. Met dit souvenirtje doe je iedereen een plezier, ze zijn namelijk niet alleen heerlijk, maar ook 100% plantaardig. Je hebt er de keuze uit cinnamonrolls, cupcakes, bites of zelfs hele taarten als je echt grote honger hebt. Lekker en ecologisch verantwoord. Voor een cupcake betaal je 2.70 euro, bekijk hier de rest van hun aanbod.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Plantaardig gebak & dessert (@peas_hasselt) op

5. Cocktails met een twist bij El Sueño – 8 euro

Hoe kan je de dag beter afsluiten dan met een dromerig drankje. Bij El Sueño geniet je in bohemian stijl van een uitgebreid aanbod aan cocktails. De specialiteit van het huis is een cocktail met een bolletje sorbet erbij in plaats van gewone ijsblokjes. Tegelijk dus ook een dessertje, ideaal voor ijs-en alcoholliefhebbers. De prijzen van de cocktails variëren, dus als je een beetje oplet, betaal je zelfs nog minder dan acht euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door El Sueño (@el_sueno_hasselt) op

De totale prijs van dit uitje naar Limburg is 28,70 euro, een relatief klein bedrag voor een verrijking van je cultuur én smaakpapillen. Als je nog wil gaan shoppen zijn wij natuurlijk niet verantwoordelijk voor de gevolgen.

Tekst: Camille Meus, foto: © Camille Meus