LokaalTekst

Straffe studentenwelkom gevraagd: 5 ingrediënten voor een kick-ass kick-off

foto: ©Lime Photography

Je heupen losschudden in een gigantische iglo, met de voetjes van de grond tijdens een bungeejump of het wereldrecord ad fundum verbreken. Met de studentenwelkoms achter de rug is het nieuwe academiejaar officieel begonnen. Hoewel we eigenlijk braaf met onze neus in de boeken horen te zitten, kunnen we het niet laten om nog even weg te dromen bij de 5 coolste attracties die Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Mechelen voor ons in petto hadden afgelopen week.  Met andere woorden: dit is wat je nodig hebt voor een kick-ass kick-off.

Student Kick-Off Gent: wereldrecord ad fundum

Met 30 000 aanwezigen ging Gent met de titel van grootste studentenwelkom lopen. En dat verbaast ons niets. De gentstudent heeft dan ook een reputatie wat veel feesten en drinken betreft. Dat laatste hebben ze dit jaar dubbel en dik bewezen. Op de soundtrack ik moet zuipen van PartyfrieX zetten zo veel mogelijk studenten het glaasje aan hun lippen om het wereldrecord ad fundum te verbreken. Maar ook zonder het record waren er meer dan genoeg redenen om een pintje te pakken op het Sint-Pietersplein. Er geldt dus eigenlijk maar één regel in Gent: adje of watje.

Studay Antwerpen: vunzige deuntjes

Een feestje is pas écht compleet met Vunzige Deuntjes. En dat weten de Antwerpenaren maar al te goed. De perfecte mix van R&B-, Hiphop- en Dancehallplaten deed de decibel meter hoog oplopen tijdens Studay. Of je nu fan bent van Flo Rida, TLC of van Drake, maakt allemaal niet uit. Stilstaan lukt je toch niet. Er werd dan ook voldoende plaats voorzien om je leukste dansmoves uit te halen. Zo sleepte de organisatie een gigantische iglo en een botsautotent naar Spoor Oost waar de studenten de beentjes konden losgooien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

VUNZIGE ZONDAG 🌺

Een bericht gedeeld door MASAI (@masaidj) op

Studentenwelkom Leuven: hiphop artiesten

Net zoals vorige jaren stond het Ladeuzeplein weer propvol met feestende studenten, 15000 in totaal. Voor optredens van Blu Masu en Broederliefde kwamen ze maar al te graag uit hun kot. Headliner, Kraantje Pappie, sloot het feestje af. Wie de volgende dag niet in de les moest zitten, kon op de oude markt terecht voor de afterparty, waar Jebroer de show steelde. Een line-up om u tegen te zeggen dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Throwback to the #kuleuven #StudentWelcome last year! 👍 if you will be joining us next Wednesday! #StuWel #pleasesayyes #themorethemerrier

Een bericht gedeeld door KU Leuven (@kuleuven) op

Student Take-Off Hasselt: bungeejump

In Hasselt werd er afgelopen week dubbel gefeest. Niet alleen ging het nieuwe academiejaar van start, de Student take-off blies dit jaar ook tien kaarsjes uit. Dat werd gevierd met optredens van onder andere Willy Sommers -ja, ook de jeugd is fan- op de mainstage en Radio Topkaas op De kleinste fuif ooit. De foodies konden zich helemaal laten gaan in het mini foodtruckfestival en de echte durvers waagden zich aan de bungeejump, waarbij ze recht in het Dussartplein sprongen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zoveel geweldige studenten, Bedankt Hasselt! #hasselt #studenttakeoff #willysommers #regi

Een bericht gedeeld door Willy Sommers (@willy.sommers.officieel) op

Student Lift-Off Mechelen: win een kotfeest

Een kotfeest gesponsord door evenementenbureau Mise en place? Dat klinkt niet slecht. En daar zijn de Mechelse studenten het mee eens. Wat ze ervoor moesten doen, klinkt bijna even leuk: zoek drie balletjes in een reuze ballenbad. Een heleboel studenten gingen de uitdaging aan, maar niemand slaagde erin om de juiste balletjes terug te vinden. Het lijkt er dus op dat we nog een kotfeest tegoed hebben van mise en place. Een extra reden om je naar het Douaneplein te begeven om zelf het ballenbad in te duiken volgend jaar.
Bekijk hieronder de aftermovie.

Tekst: Stien Vanbaelen