Wanneer je jezelf eindelijk door deze vreselijke examenperiode geworsteld hebt, is het natuurlijk tijd om te vieren. Uit een kleine rondvraag blijkt echter dat de meeste studenten nog geen grote plannen hebben om de zomer in te zetten. Daarom vind je hier vijf leuke dingen om te doen na de examens. 

  1. Dagdisco

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SummerDisco (@summerdisco_2019) op


Voor de vroege vogels is er op donderdag 20 juni al dagdisco in Kortrijk. Vanaf 10 uur zet Café ’t Kanon een DJ booth buiten en is iedereen welkom om het einde van de examens te vieren. Namen zoals Jellousy en Snes van Start to DJ (MNM) sieren de line-up. Om 21 uur moet het feestje buiten worden afgerond, maar binnen mag iedereen feesten tot in de late (of alweer vroege) uurtjes. Inkom is gratis.

Nog niet klaar met de examens op 20 juni? Geen nood. Ongeveer een weekje later, op 26 juni, organiseert de studentenvereniging Moeder d’Hoeve in Gent Summerdisco. Hier ben je welkom vanaf 14 uur. Voor een ticket betaal je 15 euro.

  1. Yoga in het park
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Inspiration Yoga In Brussels (@brusselsyogaloft) op

Heb je meer nood aan wat rust in het hoofd na de examens? Dan is Yoga in the parc misschien iets voor jou. Op zondag 30 juni om 11 uur organiseert Brussels Yoga Loft een yogasessie in het Jubelpark in Brussel. Iedereen is welkom en reserveren hoeft niet. Opdagen met je eigen yogamatje is het enige wat je moet doen.

  1. Festival
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Evenementenbouwer (@evenementenbouwer) op

Natuurlijk zijn er voor de muziekliefhebbers ook tal van festivals op het einde van juni. Voor de Metalfans is er van 21 tot 23 juni Graspop in Dessel. Vanaf 27 juni zullen bekende artiesten zoals P!NK, Bring Me The Horizon en Bastille optreden op Rock Werchter. Maar ook op Sunrise Festival in de Lilse Bergen of op Couleur Café in Brussel kan je terecht om de zomer in te zetten.

  1. Speeddating
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dare to Date (@daretodate.be) op

Als je nog op zoek bent naar een vakantieliefde of zelfs een serieuze relatie, dan moet je in Leuven zijn. In The Beer Capital organiseert daretodate op vrijdag 28 juni een avondje speeddaten. Na een woordje van de host moet iedereen enkele minuten ‘snel daten’ om het ijs te breken en daarna is er nog tijd om gezellig na te praten. Inschrijven kan op de website van de organisator. Let op! Voor deze activiteit moet je wel minstens 22 jaar zijn.

  1. Picknick

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Babelio (@babelio_) op


Voor zij die niet zo houden van feesten, is er ten slotte nog Pique-nique in Rijsel. Op zondag 30 juni mag iedereen zijn picknick meebrengen en kun je die samen met andere liefhebbers opeten vanaf 12u30. Het is een ideale kans om je Frans wat bij te schaven. Omdat het evenement in het thema van boeken staat, kun je ook deelnemen aan de boekenloterij. Pak je favoriete boek in met een boodschap en ruil het voor een nieuw boek tijdens de picknick. Zo heb je meteen ook wat om te lezen in de zomer. Enjoy!

Wat ga jij doen na de examens?


Tekst: Ianthe Van Dyck, foto: © MP Productions