Wil je meer talen spreken,  leren over andere culturen, begrijpen waar anderen mee bezig zijn en ontdekken wat ons nu net ons maakt? Het kan met deze 5 Engelstalige podcasts.

Na dit lijstje toch nog niet helemaal zeker wat te luisteren? Doe dan de quiz onderaan en vind je ware podcastmatch!

1. Talking Turkey – New Young Turks
De podcast Talking Turkey gaat de discussie aan over de Turkse politiek, maatschappij en cultuur en leert je op een laagdrempelige manier bij over het leven in Turkije.

Vergezeld door authentieke Turks muziek, brengen jonge radiomakers samen met experts hun kijk op de actualiteit in Turkije, om zo een brug te bouwen tussen Turkije en de wereld.

De show kent nog maar vijf afleveringen, elk van ongeveer een half uur. In de meest recente aflevering, Tears, Laughs and a Pinch of Mystery: Post-Election Drama, van 22 april bespreken 3 jongeren de lokale, Turkse verkiezingen van 31 maart 2019. Ze delen hun mening over de uitslag en leggen ze uit wat die resultaten precies betekenen.

2. Techbuzz China – Pandaily
Wekelijks covert de podcast Techbuzz China het allerlaatste nieuws en de hotste trends uit het technologieland, want China’s innovatie is een verhaal zonder einde.

De twee presentatrices Ying-Ying Lu en Rui Ma hebben zelf werkervaring in technologie. Samen met ondernemers, experts en gebruikers, onderzoeken ze de snelle technologie van vandaag.

Zo leer je in de laatste aflevering op een half uurtje tijd alle geheimen achter Chinese eSports en live gamen.

3. Duolingo Spanish Podcast – Duolingo
Niet alleen taallessen, maar ook levenslessen vind je bij Duolingo Spanish Podcast. De podcast gaat over waargebeurde verhalen en leert je ondertussen de wereldtaal Spaans. Het is gemaakt door Duolingo, de populairste app om talen mee te leren.

In 20 minuten brengen native speakers hun eigen persoonlijk verhaal vooral over het leven in Latijns-Amerika. Dat doen ze in makkelijk te verstaan Spaans. De Latijns-Amerikaanse presentatrice Martina Castro geeft extra uitleg in Engels en zorgt er zo voor dat je altijd mee bent. Online vind je transcripten van elke aflevering, zodat je kan meelezen en nog sneller met Spaans weg bent.

4. Item 13 – esSense 13
Neem een duik in de wereld van Afrikaans eten, samen met koks, bloggers, ondernemers en fijnproevers in Item 13. Yorm Tagoe uit Ghana presenteert deze tweewekelijkse foodpodcast. Ze reist veel en is enorm gefascineerd door de rol die eten speelt in het delen van je cultuur met anderen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door esSense 13 (@essense13) op


In Item 13 ontdek je de geschiedenis van de Afrikaanse keuken, nieuwe eetgewoontes, gerechtjes die jij moet uitproberen, hoe je een volledig vegan Afrikaanse maaltijd op tafel zet en nog veel meer.

5. The Tao of Self Confidence – Sheena Yap Chan chats with…
Schrijver, coach en consultent Sheena Yap Chan heeft een missie: meer zelfacceptatie in de wereld brengen. Ieder dag van de week gaat Sheena in haar podcast The Tao of Self Confidence in gesprek met Aziatische vrouwen over hoe zij zichzelf graag leerden zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Tao Of Self Confidence (@thetaoofselfconfidence) op

In tien minuten delen sterke vrouwen hoe hun leven was voor ze de klik maakten en zichzelf konden accepteren, hoe hun leven er nu uit ziet en welke tips ze voor jou hebben, waar je ook staat met jezelf.

Wil je meer podcasts ontdekken? Doe dan hier de quiz en vind de podcast die echt bij je past!

Tekst: Nelke Roose, afbeelding bovenaan: ©Nelke Roose