StoriesTekst

5 Rode Duivels bij wie het potje overkookte

Radja Nainggolan ©Wikimedia Commons

Op 5 juni spelen onze Rode Duivels een vriendschappelijke interland tegen Tsjechië. En hopelijk houden ze het ook zo, want af en toe hebben de voetballers losse handjes:

  1. Denayer gooit de beentjes los

Jason Denayer deelt schoppen uit na een nachtje feesten in discotheek Mirano in Brussel. De vechtpartij zou tot stand zijn gekomen nadat Denayers beste vriend werd aangevallen. De Brusselse lokale politie stelde geen pv op.

  1. De Bilde op cursus agressiebeheersing

Rode Duivel Gilles De Bilde werd veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel in combinatie met strenge probatievoorwaarden. Hij moet verplicht een cursus agressiebeheersing volgen wegens familiaal geweld. En was immers niet de eerste keer dat de ex-voetballer klappen uitdeelde.

Gilles De Bilde moest een cursus agressiebeheersing volgen. ©Wikipedia
  1. Nainggolan vecht met vrouw

Nadat Nainggolan in 2014 in de Italiaanse stad Cagliari zijn vrouw hard onder handen nam, stond de politie aan zijn deur. Zijn vrouw Claudia werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Radja Nainggolan zou zijn vrouw geslagen hebben terwijl zijn dochtertje het zag. ©Wikimedia Commons
  1. Dembélé gebruikt zijn klauwen

De anders altijd zo kalme Dembélé kreeg het op zijn heupen van Costa tijdens een match van Chelsea tegen Tottenham. Zoals je kan zien in onderstaand filmpje, haalde hij op een katachtige manier uit naar het gezicht van Costa.

  1. Fellaini geeft elleboogstoot

In een wedstrijd tegen Leicester werd Rode Duivel Marouane Fellaini aangeklaagd voor agressief gedrag. De voetballer ging in de clinch met Leicester-verdediger Robert Huth. De scheidsrechter merkte niets op, maar op videobeelden is te zien hoe Fellaini een elleboogstoot en enkele klappen uitdeelt.

Tekst: Dorien Boonen en Sophie De Clercq, foto: ©Wikipedia en ©Wikimedia Commons