TekstWereld

8 redenen om te kiezen voor een sabbatjaar in Nieuw-Zeeland

© Eben Robijns

Vertrekken op sabbatjaar: voor veel studenten klinkt het aanlokkelijk. Meer en meer studenten kiezen voor een exotische bestemming, zoals Australië of Nieuw-Zeeland. Maar wat is er zo aantrekkelijk aan Nieuw-Zeeland? Enkele studenten vertellen hun reden om te kiezen voor de eilandengroep in de Grote Oceaan.

1. Het is er heel mooi

Iedereen die Nieuw-Zeeland al bezocht, is het er over eens: de natuur is er prachtig! Foto’s om al je vrienden jaloers te maken? Check!

Nieuw-Zeeland heeft een prachtige natuur. © Eben Robijns
2. Het is 1 van de 3 landen die een working holiday visum aanbieden

Amber Parada Delgado (22): ‘Dankzij het working holiday visum kan ik de centjes van mijn vliegtuigticket terugverdienen terwijl ik daar ben. Toch kan ik ook enkele weken gewoon vakantie nemen.’ Het visum zorgt ervoor dat jongeren tussen 18 en 30 jaar voor maximaal een jaar in Nieuw-Zeeland werken. Canada en Australië zijn de andere twee landen die zo’n visum aanbieden.

In Nieuw-Zeeland kan je een jaar lang vakantie combineren met werk. © Hanne De Schutter
3. De Maoricultuur

Behalve een prachtig landschap, heeft Nieuw-Zeeland ook heel wat aan cultuur te bieden. Kwinten Rummens (24): ‘Ik vind de cultuur van de Maori’s heel interessant. Zij bewoonden het land voordat de Europeanen het ontdekten.’ Het meest gekende ritueel van de Maori’s is waarschijnlijk de haka:

4. De Te Araroa-trail

Voor de iets avontuurlijkere studenten vormt de Te Araroa-trail een echte uitdaging. Lukas Besseghir (24): ‘Ik had een YouTubefilmpje gezien van die trail, en wilde dat graag ook zelf uitproberen.’ Ook benieuwd naar deze trail?

5. De kwaliteit van leven is er hoger

Hanne De Schutter (18) twijfelde tussen drie landen, maar koos uiteindelijk voor Nieuw-Zeeland. ‘De kwaliteit van het leven ligt er hoger dan in België. Ze hebben er veel meer tijd voor elkaar.’

In Nieuw-Zeeland hebben de mensen meer tijd voor elkaar. © Eben Robijns
6. Het is lekker ver weg

Voor zowel Hanne als Amber waren de vele kilometers tussen Nieuw-Zeeland en België een grote plus. Amber: ‘Ik wilde zo ver mogelijk gaan.’

Nieuw-Zeeland is letterlijk aan de andere kant van de wereld. © Eben Robijns
7. Het is er niet te warm of te koud

Bijna het hele jaar lang heeft het land milde temperaturen. Voor wie niet tegen extreme temperaturen kan, is Nieuw-Zeeland dus dé ideale bestemming!

Het hele jaar lang zijn de temperaturen er zalig! De regen moet je er wel bijnemen. © Eben Robijns
8. Lord of the Rings is er opgenomen

Bavo De Tremerie: ‘Het feit dat Lord of the Rings er is opgenomen, was toch wel een doorslaggevend argument voor mij.’

Je kan er de prachtige omgeving van de filmset van Lord of the Rings opzoeken. © Eben Robijns

Tekst: Sophie De Clercq & Zoë Ingelbrecht, foto’s: ©Hanne De Schutter & Eben Robijns