NieuwsTekst

Andrew Talansky primus in koninginnenrit Ronde van Californië

De vijfde etappe in de Ronde van Californië is gewonnen door Andrew Talansky. De Amerikaan van Cannondale-Drapac bleek op de top van de Mount Baldy over de snelste benen te beschikken. Rafal Majka werd tweede en behoudt zijn leiderstrui.

Wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) en twaalf andere renners kozen voor de vlucht van de dag. De Canadees Rob Britton  (Rally Cycling) wist het langst vol te houden. Hij werd pas op de flanken van de Mount Baldy voorbijgesneld door een elitegroep onder leiding van LottoNL-Jumbo. Andrew Talansky deed z’n uiterste best om weg te rijden, maar dat bleek onbegonnen werk. In de sprint was de Amerikaan wel overduidelijk sneller dan leider Majka en Bennett.

Eindelijk prijs

De zege van Talansky is een verlossing voor de ploeg. Cannondale-Drapac zat al sinds 12 mei 2015 (!) te wachten op een zege in de World Tour, het hoogste niveau in het wielrennen. Vandaag staat de allesbepalende tijdrit rond het Big Bear Lake op het menu. Na deze strijd tegen de klok kennen we meer dan waarschijnlijk de eindwinnaar van de Ronde van Californië.

Tekst: Nick Van den Bossche