Zondag 17 maart 2019 vindt de zevende editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Het jaarlijkse loopevenement geeft je de kans om langs en door een heleboel belangrijke gebouwen en erfgoed in de binnenstad te lopen. De Gedempte Zuiderdokken doen dit jaar dienst als start- en eindlocatie.

Nieuw is dat je dit jaar kan kiezen tussen twee afstanden: 7 en 13 km. Het korte traject leidt je voorbij en doorheen elf locaties waaronder enkele campussen van de KU Leuven en de Stadsfeestzaal. Wie kiest voor de afstand van 13 km passeert alle twintig locaties. Een lijst met alle locaties vind je hier.

Om de vele deelnemers in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te laten lopen wordt het deelnemersveld opgedeeld in 10 waves die tussen 9 en 12 uur vertrekken. De opdeling in waves gebeurt door de organisatie. In welke wave je start, hangt af van het tijdstip van betaling van je inschrijving. Hoe vroeger je inschrijft en betaalt, hoe groter de kans dat je in een vroegere wave start. Wie samen met een groep vrienden wil lopen kan zich als groep inschrijven.

Inschrijven kan op de website van Keytrade Bank Urban Trail Series en kost 25 euro. Online inschrijvingen lopen t.e.m. 16 maart. Ter plaatse inschrijven kan ook nog maar kost 30 euro. Loopfanaten die graag ook andere Belgische steden op een sportieve manier willen ontdekken nemen best is een kijkje naar de volledige kalender. Naast Belgische steden worden er ook evenementen georganiseerd in Nederland en Duitsland. Ook in Mechelen vindt op 14 december 2019 een Urban Trail plaats.

Tekst: Thijs Put