Antwerpen – Heel wat studenten kunnen zich beter concentreren in groep dan alleen thuis of op kot, en zoeken elkaar op in bibliotheken en hogescholen. Dit bracht een tekort aan studieplekken op deze locaties met zich mee. STUDY360 is het project van GATE15 dat antwoord biedt op dit tekort. Met STUDY360 kun je van 10 december tot en met 31 januari studeren op unieke plaatsen in Antwerpen, zoals in het MAS, het Letterenhuis, Kavka en de Bourlaschouwburg.

STUDY360 is een project van GATE15, een bedrijf dat zich richt op Antwerpse studenten. Naast het organiseren van de Studay en de ondersteuning van jongeren doorheen het academiejaar, zorgt het dus ook al sinds 2015 voor voldoende studeerplekken tijdens de examenperiode.

Elke studielocatie heeft zijn eigen voordelen. Sommige zijn heel centraal gelegen, anderen bieden een mooi uitzicht over de stad Antwerpen. Nog andere locaties bieden gratis koffie en thee aan, en zowat elke locatie biedt meerdere plaatsen aan, om studenten de kans te geven om samen te studeren.

STUDY360 is een heel toegankelijk project. Je registreert je op www.study360.be, waarna je een persoonlijke code ontvangt. Met deze code meld je je aan op de locatie waar je wil studeren. Met deze registratie kun je zien op de website hoeveel studieplekken er nog zijn op elke locatie, zodat je niet naar een studieplek gaat die uiteindelijk volzet blijkt.

Kom meer te weten over de verschillende locaties van STUDY360 op de website, of lees het artikel over de verschillende blokspots in Antwerpen.

Reportage, camera & geluid: Romy Geunens