AgendaTekst

Arte Antwerp viert feest

Het Antwerpse mannenlabel Arte Antwerp schopte ondertussen drie jaar geleden zijn kinderschoenen uit. In 2016 opende ontwerper Bertony Da Silva de flagshipstore in zijn thuisstad Antwerpen. Op zaterdag 13 april vieren ze het drie jarig bestaan van deze flagshipstore die gelegen ligt in de Kammenstraat 54. De straat staat bekend voor zijn trendy en hippe winkels waaronder die van Arte. Vanaf half 7 ‘s avonds stellen ze hun nieuwe zomercollectie voor, gevolgd door een hapje en een drankje.

Het streetwearmerk is een mix van eenvoudige, esthetische en casual silhouetten. Een hedendaagse blik op werkkledij die versterkt wordt door simpliciteit. Da Silva haalt zijn inspiratie uit natuurlandschappen en kustlijnen en uit steden zoals Antwerpen en Dakar. Zo is de nieuwe collectie gebaseerd op werkkledij die gedragen wordt door dokwerkers in Senegal. De collectie bevat veel beige, blauwe en roze tinten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arte Antwerp (@arteantwerp) op

De fotoshoot nam ook plaats in Dakar waar lokale mannen model stonden voor de nieuwe collectie. De foto’s werden genomen door de Belgische fotograaf Jef Claes die de modellen in hun leefomgeving wou vastleggen.

Voor het driejarige bestaan van de Antwerpse winkel werkt Arte samen met HushHush die na een hapje en een drankje in de winkel het feest verderzetten in De Studio. Voor de gelegenheid ontwierp Arte Antwerp een exclusieve limited edition T-shirt van Arte en HushHush. Muzikale gasten zijn Danga, Filling Pieces Soundsystem, Hush Hefner en Blackout Boy.

Tekst: Florian Decoster, foto’s: Jef Claes