James Charles, een populaire Amerikaanse beauty guru op YouTube, verliest meer dan 1 miljoen abonnees nadat collega, Tati Westbrook, een video over hem maakt die viraal gaat. De YouTuber startte met 16 572 826 abonnees, maar intussen is hij er al 3 miljoen kwijt.

James Charles was een geliefde YouTuber. Hij is bekend om zijn make-up video’s en was de beauty guru met de meeste abonnees. Zijn populariteit nam een enorme boost door Tati Westbrook, een andere YouTuber. Zij was populairder dan James en heeft hem gepromoot tot hij haar zelfs voorbijstak op het vlak van abonnees op YouTube.

 

Bye Sister

Het verlies aan abonnees begon toen Tati Westbrook een video op Youtube plaatste, genaamd: ‘Bye Sister’. Dit is een grapje op de ‘Hi, Sisters’ waarmee James Charles zijn video’s gewoonlijk start. Tati vertelt dat James hetero jongens manipuleert en lastigvalt. Op haar verjaardagsfeestje bleef James de ober lastigvallen. Toen Tati hem vertelde dat de ober hetero is, antwoordde James dat hij het wel kon regelen aangezien hij beroemd is. Later verschenen er ook gesprekken tussen de ober en James. De gesprekken tonen duidelijk dat James de al verwarde jongeman nog meer over zijn seksualiteit laat twijfelen. De ober is niet de enige die dit overkwam. Tati zegt in haar video dat het afschuwelijk is om iemand zijn seksualiteit te manipuleren en daar is het internet het duidelijk mee eens.

Sister sorry

Na het verliezen van zoveel abonnees kon James niet stil blijven. Hij plaatste dan ook een video genaamd ‘Tati’ om zijn excuses aan te bieden. Deze video doet echter niets goed voor de YouTuber. Het internet bestempelt de excuses als onoprecht en damage control. Sommige twitteraars beweren zelfs de papieren te zien waarvan James zijn excuses afleest. De video duurt ook slechts 8 minutes terwijl Tati’s video wel 43 minuten lang is. Zijn excuses zijn duidelijk niet aanvaard.

Sister scandal

Misschien was dit wel gewoon de laatste druppel voor de abonnees van James, hij haalde immers al meerdere keren niet zo’n fraaie streken uit. In 2017 tweette de beauty guru dat hij bang was om Ebola op te lopen op zijn reis door Afrika. Dit schoot natuurlijk in het verkeerde keelgat bij vele van zijn fans. Na het verwijderen van de tweet kwam James er echter mooi van af en keerde hij terug alsof er niets gebeurd was.
James werd ook al meerdere keren beschuldigd van het kopiëren van make-up looks zonder de originele artiest te vermelden. Onlangs waren fans nog boos omdat hij 500 euro aanrekende voor zijn tour.

Sister Jeffree

Nu James zoveel abonnees verliest, is Jeffree Star weer de ster van de beauty community op YouTube. Ook hij haalde na de video van Tati uit naar James, ook al waren ze voordien goed bevriend. Hij laat duidelijk zijn mening weten en in een intussen verwijderde tweet noemt hij James zelfs een gevaar voor de maatschappij. Verschillende mensen vieren dat Jeffree weer de meest geabonneerde beauty guru is, maar minstens evenveel mensen vinden dat hij geen haar beter is dan James.

 

Hier kan je live de subcount van James Charles bekijken, voorlopig verliest hij nog erg veel volgers.

 

Tekst:  © Gitte Scheers