AudioNieuwsReportage

Betoging in Brussel tegen de pensioenhervormingen

De betogers verzamelden aan het station van Mechelen om samen de trein naar Brussel te nemen

De drie grote vakbonden kwamen vandaag, woensdag 16 mei, in Brussel op straat om te protesteren tegen de pensioenplannen van de federale regering. Er waren zo’n 55.000 betogers aanwezig. Het centrum van Brussel was druk en moeilijk toegankelijk.

Ook vanuit Mechelen vertrokken een aantal vakbondsafgevaardigden naar Brussel. 21bis reporters Chiara en Carmen troffen ’s morgens aan het station een aantal enthousiaste betogers aan.

Betogers Pierre Kerremans (ACV), Willy De Prins (ACV), Edy Van den Brande (ACV) en Valérie Huygens (ACLVB) aan het station van Mechelen.

Bij De Lijn vetrok vandaag meer dan helft van de werknemers vanochtend naar het werk. De busmaatschappij wil een minimale dienstverlening bieden aan zijn reizigers.

 

Buschauffeur Jacques wil dat de reiziger op een minimale dienstverlening kan rekenen.

De website van De Lijn was moeilijk bereikbaar omdat veel reizigers wilden weten of hun bus reed. Wie naar de site surfte, zag dat het busverkeer verstoord was. In Mechelen stonden veel studenten soms tevergeefs te wachten op hun bus.

 

Student Ilya Sels hoopt op school te geraken.

De Lijn staakt nog verder tot 20 mei. Neem je de bus of de tram deze week, vertrek dan ruim op tijd en hou rekening met vertragingen. Volg alles op via http://www.delijn.be

 

In veel scholen werd er vandaag geen les gegeven. Alle campussen van Thomas More waren open, maar studenten controleerden best zelf of hun les wel doorging.

 

 

Reportage: Chiara Cianciotto en Carmen Schelkens, foto’s: © Chiara Cianciotto en Carmen Schelkens