LijstjeLokaalTekst

BLOKSPOTS@ANTWERPEN: tussen gitaren en kunstwerken

Met de winter voor de deur en de kerstvakantie in het vooruitzicht zoekt 21bis de perfecte blokspots uit voor komende blokperiode. Ook als je bang bent voor kauwende kamelen, stinkende buurmannen en de muffe geur van oude koffie, heb je vanaf nu geen excuus meer om op kot Friends te bingewatchen in plaats van collectief te studeren. Vandaag trekken we naar ’t Stad: Antwerpen.

1. Kavka – Oudaan 14

Elk jaar organiseert Kavka talloze evenementen, van concerten tot expo’s. Het is dé evenementenorganisatie voor Antwerpse jongeren. Het was voor deze plaats dus vanzelfsprekend hun (concert)deuren te openen voor studenten. Je kan hier nog tot zaterdag 23 december terecht voor een studieplekje. Bereid je alvast voor op een inspirerende ruimte, gratis koffie en wifi.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kavka (@kavka.be) op

2. Letterenhuis – Minderbroedersstraat 22

Studeer middenin de Vlaamse literatuurarchieven tijdens de blok. Het Letterenhuis zet namelijk zijn deuren wagenwijd open. Studenten kunnen hier terecht op de tweede verdieping, waar Study360 gratis koffie en wifi voorziet. Breng het dus zeker een bezoekje als je geïnspireerd wil worden door de oude Vlaamse schrijvers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Letterenhuis (@letterenhuis) op

3. Standaard Uitgeverij – Rijnkaai 100

Waar beter studeren dan in een uitgeverij? Omringd door boeken en schrijvers, kan je toch niet anders dan geïnspireerd raken? Rep je naar Standaard Uitgeverij, want zij verwelkomen de hele blok lang studenten. Zij voorzien gratis koffie en wifi, ook gratis soep en fruit. Je kan hier terecht vanaf 7 januari.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Standaard Uitgeverij (@standaard_uitgeverij) op

4. Nokia – Copernicuslaan 50

Studeren vlakbij Antwerpen-Centraal? Dan kan je terecht op de elfde verdieping van de Finse telefoongigant, Nokia. Tijdens het pauzeren kan je genieten van een prachtig uitzicht over de Antwerpse Zoo en de treinen van het Centraal Station. Maar natuurlijk krijg je hier ook alle ruimte om te studeren, met gratis thee en lockers om jouw overbodige spullen in op te bergen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nokia (@nokia) op

5. Het Stadsmagazijn – Keistraat 7

Vanaf dit jaar kan je ook studeren in het Stadsmagazijn. Zij organiseren het ganse jaar door activiteiten en workshops voor jongeren. Je kan er zelfs een kamer huren voor amper zes euro. Logisch dus dat ze ook tijdens de blok studenten verwelkomen.

Lees meer over blokspots in Mechelen, Gent, Kortrijk, Leuven, Brussel en Hasselt & Genk en bekijk de videoreportage over Kavka en Letterenhuis. 

Tekst en foto: © Annelies Rom