LijstjeLokaal

Blokspots@Mechelen: Blokken in een klooster en de nodige dosis cafeïne

Foto: ©Yente PaesmansTurn/studeerzaal @ Campus De Vest . Foto: ©Yente Paesmans

Met de winter voor de deur en de kerstvakantie in het vooruitzicht zoekt 21bis dé perfecte blokspots uit voor deze blokperiode. Ook als je bang bent voor kauwende kamelen, stinkende buurmannen en de muffe geur van oude koffie kan je vanaf nu geen excuus meer om op kot Friends te bingewatchen in plaats van collectief te studeren. Deze week zijn we student in eigen stad: Mechelen.

1. Bar Makadam
Studeren met uitzicht op de Grote Markt. Bar Makadam wordt uitgebaat door twee oud-studenten van Thomas More, zij weten al te goed hoe essentieel een leuke blokplek is. Hoewel ze bekend staan om hun bierkaart, raden we aan om tijdens het studeren van de pintjes af te blijven en toch maar voor die koffie of thee te gaan. Kleine of grote honger gekregen van dat cursus verslinden? Makadam heeft heel wat lekkers om de hardwerkende student van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

https://www.instagram.com/p/BpmSrkCFPuU/

Adres: Grote Markt 11, 2800 Mechelen

2. Campussen Thomas More
In Campus de Ham kan je in het Mediacafé heel wat lekkers kopen om je te vergezellen tijdens het blokken. Denk maar aan verse koffie en soep. Of maak het je gezellig in de ‘turnzaal’ van Campus de Vest. Wil je toch dichter bij het centrum zijn? Neem dan een kijkje in de refter van Campus Kruidtuin. Voordelen van studeren op school? Stopcontacten à volonté en lotgenoten om af en toe een babbeltje mee te slaan. Meer info over de openingsuren vind je hier.

Foto: ©Yente Paesmans
Foto: ©Yente Paesmans

Adres Campus De Vest: Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen
Adres Campus De Ham: Raghenoplein 21 bis, 2800 Mechelen
Adres Campus Kruidtuin: Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen

3. Kaffee-Ine
Een pareltje verstopt in de Onze-Lieve-Vrouwenstraat, net om de hoek van de Korenmarkt. Nestel jezelf in de gezellige, ouderwetse zetels van Kafee-Ine met een verse koffie. Het interieur spreekt boekdelen met zijn vintage meubilair. Een ideale plek om even te weg te dromen of net in opperste concentratie te werken voor school. Niemand die je zal lastigvallen, want ook de barman ploft graag al eens neer om te ontspannen.

Foto: ©Yente Paesmans
Vintage interieur van Kaffee-Ine. Foto: ©Yente Paesmans

Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 6, 2800 Mechelen

4. Stedelijke bibliotheek – Predikherenhof
Jarenlang kende de Mechelse student zijn vertrouwde bib in het centrum van de Dijlestad. Vanaf september 2019 verhuist deze bibliotheek naar een gerenoveerd klooster aan de rand van het centrum, namelijk Het Predikherenhof. Het gebouw wordt momenteel omgetoverd tot een multifunctionele hot spot voor jong en oud, dus ook studenten. Er worden namelijk extra studieplaatsen – met meer licht – ingericht om je studeerervaring te optimaliseren.

Adres 2018: Moensstraat 19, 2800 Mechelen
Adres 2019: Jodenstraat, 2800 Mechelen

5. Bar Marie
Nog een reden nodig om naar Mechelen te pendelen? Bar Marie bevindt zich op elke stappen van het station. Een uniek concept met verschillende ruimtes waarvan het geheel vergeleken wordt met een magazine. Zo is er voor elke ruimte een doel voorzien, zoals een magazine haar rubrieken heeft. Van co-studying tot chillen in de zetels. Ook voor de kleine en grote honger voorziet Bar Marie je van je dagelijkse portie vitamientjes met versie producten, geleverd door lokale boeren.

View this post on Instagram

Quick stop at this pretty place! #barmarie #vsco

A post shared by Julie Wijckmans (@juliewijckmans) on

Adres: Stationsstraat 55 ,2800 Mechelen 

Ontdek meer blokspots in Brussel, LeuvenGent, Kortrijk, Hasselt en Genk.

Tekst: Yente Paesmans