NieuwsTekst

Brit ontwikkelt Tinder voor reisbestemmingen

Door links en rechts te swipen tussen verschillende accomodaties, vorm je een match met uitbaters van vakantiewoningen. Foto: MemoryCatcher (CC BY 2.0)

LIFESTYLE – ‘Holiday swap’ is een nieuwe app waarmee reizigers bijna gratis een accommodatie kunnen vinden. De applicatie van de Brit James Asquith hanteert grotendeels het Tinder-principe: door links en rechts te swipen kan je een bepaalde verblijfplaats leuk vinden, of afwijzen. Vervolgens kan je in contact komen met de uitbaters van zodra je samen een match hebt.

Asquith legt aan de nieuwssite The Independent uit dat het de bedoeling is dat Holiday Swap niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook voordelig is. Voor minder dan één euro kan je een nacht verblijven op een bestemming. De Brit raakte bekend nadat hij als jongste persoon op 24-jarige leeftijd een bezoek gebracht had aan alle landen in de wereld. Asquith hoopt dat reizen nog toegankelijker zal worden met behulp van zijn app.

Hoewel Holiday Swap door het links en rechts swipen sterk op Tinder gelijkt, focust de app niet op lokale bestemmingen. Je kan momenteel in veertig verschillende landen terecht, en daarmee zal de nieuwe toepassing voornamelijk de concurrentie aangaan met andere reis-apps zoals Airbnb. De ontwikkelaar benadrukt dat veiligheid centraal staat. ‘Gebruikers zijn volledig verzekerd in geval ze schade aanrichten, of als de eigenaar het verblijf annuleert. Betalingen gebeuren ook telkens op een veilige manier via een derde partij’, aldus Asquith. Holiday Swap is beschikbaar voor Android en iOS.

Tekst: Sebastien Marien, foto: MemoryCatcher (CC BY 2.0)