AudioNieuws

Child Focus zet zich 20 jaar lang in voor vermiste kinderen

"Het grote publiek toont een duidelijke gevoeligheid en engagement"

Bron: Pixabay

Child Focus zet zich vanaf gisteren exact twintig jaar in voor ontvoerde, vermiste en misbruikte kinderen. De organisatie behandelde in die periode, met steun van de regering, een vijftigduizendtal dossier met een hoog succesniveau. De Stichting voor Vermiste en Seksueel uitgebuite kinderen is operationeel sinds 1998.

 

Twintig jaar geleden ging Child Focus officieel aan de slag. Sindsdien zet de organisatie zich in om verdwijningen van minderjarigen en zaken van seksuele uitbuiting op te lossen. Over beide onderwerpen kreeg de organisatie in totaal een goeie 800 000 oproepen binnen. De meerderheid van deze oproepen gaat over wegloopgevallen.

Child Focus trad officieel in werking in 1998. De onderneming kwam er nadat het hele Dutroux-verhaal zich had afgespeeld. Naar aanleiding van de Witte Mars, waar toen duizenden mensen op straat kwam uit woede tegen onvoldoende bescherming voor kinderen, besloot de regering zich meer in te zetten voor het beschermen en terugvinden van minderjarigen.

Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus, geeft meer toelichting bij de werking van de organisatie en legt uit wat de grootste aandachtspunten.

 

 

Voor noodgevallen kan u dag en nacht terecht bij Child Focus op het noodnummer 116 000.

 

De hele case rond de verdwijning van Liam Vandenbranden (zoals vernoemd in het interview hierboven) kan u terugvinden in onderstaande link:

De case Liam Vanden Branden

 

Tekst: Martijn Donné
Interview: Martijn Donné
Foto: Pixabay