In het Sportpaleis Antwerpen kan je van 13 tot 17 maart genieten van ‘Toruk’, de nieuwste show van het internationale gezelschap Cirque du Soleil. Met ‘Toruk’ duiken ze de wondere wereld van James Cameron’s ‘Avatar’ in.

Alle decors, kostuums en special effects zijn gebaseerd op deze Oscarwinnaar uit 2009. Het verhaal wordt verteld door de Na’vi, het volk dat op de planeet Pandora leeft. Van planten tot de Boom der Zielen, en zelfs het oppermachtige wezen Toruk Makto (waarnaar de show vernoemd is): alles is zo gedetailleerd uitgewerkt dat je jezelf twee uur lang in een andere wereld waant. Logisch ook, als je weet dat Avatarregisseur James Cameron actief heeft meegewerkt om de hele show zo goed mogelijk te visualiseren.

Strijden om te leven
Het verhaal zelf speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in de film af – helaas, Sigourney Weaver zal je dus niet te zien krijgen. De Boom der Zielen, waar al het leven op Pandora om draait, dreigt door een natuurramp vernietigd te worden . Deze Boom der Zielen is de levensdraad van al het leven op Pandora: zonder deze heilige kracht zal de hele planeet verloren zijn. Enkele dappere krijgers proberen daarom het enorme roofdier Toruk te overtuigen om samen hun bron van leven te redden.

Globaal genieten
Met Toruk is Cirque du Soleil zeker niet aan zijn proefstuk toe. Het gezelschap bestaat uit honderden acrobaten, slangenmensen en waaghalzen die over de hele wereld het beste van zichzelf geven. Naast de vaste shows in Amerika telt Cirque du Soleil ook vier rondreizende shows in Amerika, Oceanië, Europa en Azië. Na hun eerdere bezoeken – met grote succesnummers zoals Alegría, Corteo en Amaluna – zijn ze na drie jaar dus nog eens in ons land om de bezoekers te laten genieten van de hoogste vorm van de acrobatie.

Het spektakel is naar traditie voor jong en oud, en duurt ongeveer twee uur en 10 minuten. Wie nog tickets wil, moet snel zijn: vooral de weekendvoorstellingen zijn bijna uitverkocht.

Tekst en foto: Julie Driessen & © Cirque du Soleil official