AgendaAudioInterview

Tennistrainer Fred De Ruyter: ‘Opleiding is cruciaal om een goeie trainer te zijn’

Fred begeleidt al jaren jonge trainers. ©Yoran Chanet

Studeren kost geld. Daarom zoeken studenten vaak een studentenjob om iets bij te verdienen. Vorig jaar waren dat er volgens DeMorgen meer dan 500.000. Sommigen zetten zich ook in als vrijwilliger. Zo heb je chiroleiders of scoutsleiders of ook sporttrainers. Jaarlijks halen meer dan 5.500 trainers hun diploma bij de Vlaamse trainersschool.

Naar aanleiding van de Dag van de Trainer op 15 december belde het 21bis programma Save The Date met een ervaren tennistrainer die enkele goeie tips heeft om als student uit te groeien tot een goeie trainer.

Fred De Ruyter leidde zelf enkele trainers op die nu zelfstandig les geven en vindt het erg belangrijk om kansen te geven aan jonge mensen en ze te begeleiden in hun opleidingstraject.

Voor De Ruyter ligt het geheim van een goeie trainer  bij het volgen van opleiding. Hij vindt dat elke trainer een trainersdiploma nodig heeft.

De Ruyter is trainer-b en was jarenlang hoofdtrainer van TC Ruggeveld in Deurne. Hij begeleidt de interclubtrainingen en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het tennis en het onderwijs als sportleraar.

Wil jij weten hoe je er best aan kan beginnen? Luister dan hieronder mee naar het interview met Fred De Ruyter.

Benieuwd naar hoe je als student de combinatie kan maken met trainer zijn? Bekijk dan zeker eens het verhaal van Yoran Chanet.

Interview : Yoran Chanet, Foto: ©Yoran Chanet