AgendaTekst

De beste muziek die je miste in oktober

Spotify playlist oktoberDe Oktoberlijst bundelt alle beste muziek van de maand. ©Kenzo De Bruyn

Heb je oktober al rillend onder je Bumba-dekentje doorgebracht? Terecht, maar geen zorgen. De muziekredactie van 21bis stelt elke maand een Spotify-playlist samen met de beste muziek van de maand. De Oktoberlijst gidst je langs de parels van het muzieklandschap. Van oude gezichten die nieuwe dingen proberen tot nieuwe gezichten die oude dingen proberen. Onze redacteurs kiezen er ook meteen hun favoriete nummer uit.

Redacteur Kevin over Age of Man — Greta Van Fleet
De piepjonge rockers uit Michigan worden door rockpuristen wel eens spottend ‘Led Zeppelin 2.0’ genoemd. Wel, neem het aan van iemand die naar Led Zep luisterde toen zijn klasgenoten nog moesten ontdekken dat er niet enkel op hun hoofd haar groeit: Greta Van Fleet brengt klassieke, psychedelische rock terug naar de 21e eeuw en ze doen het met respect. Of zoals frontman Josh Kiszka het zelf lyrisch verwoordt in Age Of Man:

Beauty lives in every soul
The more you love the more you know
They pass the torch and it still burns
Once children then it’s now our turn

 

Redacteur Noraleen over Go Tell Her Now – Tom Odell
Onze Another Love-zanger, Tom Odell, bracht op 26 oktober another album uit: Jubilee Road. Opnieuw pende hij zijn hart neer op muziekbladen en daar draaide een perfecte combinatie uit van Saturday night-feel good songs en Sunday nighttear jerkers. Go Tell Her Now geeft je het beste van beiden. Voor je het weet, sta je al huilend te dansen. Op 18 januari, volgend jaar, laat Tom Odell weer traantjes rollen in La Madeleine in Brussel.

 

Redacteur Joni over La Vie En Rose — IZ*ONE
BTS kennen we ondertussen wel, maar daarnaast valt er nog een hele wereld aan K-poptalent te ontdekken. Op 29 oktober maakte het — ja, je leest het goed — twaalfdelige, Koreaans-Japanse IZ*ONE (uitgesproken als eyez-won, red.) hun langverwachte debuut. Met het album color*iz stonden de twaalf winnaars van talentenjacht Produce 48 voor de eerste keer als groep op het podium. La Vie En Rose, het titelnummer van het album, blijft in het hoofd hangen en smaakt naar meer.

 

Redacteur Lien over La Thune — Angèle
Naturel, een tikkeltje brutaal, maar vooral een vat vol humor. Het Brusselse popfenomeen verwierf haar bekendheid door komische liedjes op haar Instagram te plaatsen. Niet veel later kwam haar hit La loi de Murphy uit, die haar een plek garandeerde op bijna elk Belgisch festival. Angèle ontpopte zich deze zomer dan ook tot queen of the festivals. Op 5 oktober kwam haar debuutalbum Brol uit, met singles zoals: Jalousie, Je Veux Tes Yeux en Balance Ton Quoi. Mijn persoonlijke favoriet is La Thune, waarin ze de rijken op de korrel neemt. Doorheen het nummer blijft ze haar sympathieke zelve en geeft ze ons een ontspannend popnummer met een deuntje waar je maar niet genoeg van krijgt.

Peut-être, je devrais m’éloigner
Loin du game, loin du danger
Mais j’avoue, j’aime bien jouer
Si c’est de moi dont on va parler

 

Redacteur Dorien over Treasure — Sampha
De Britse Sampha kreeg de eer om een origineel nummer te schrijven voor de soundtrack van Beautiful Boy, het Amerikaanse filmdebuut van regisseur Felix Van Groeningen. Treasure is zijn eerste nieuwe werk sinds hij vorig jaar zijn debuutalbum Process uitbracht. Sampha’s kenmerkend hoge stemgeluid, in combinatie met zijn meeslepend pianospel, laat niemand onberoerd. Hij slaagt er perfect in om de rauwe emoties van de film te vatten. Voor wie binnenkort naar de filmzaal trekt om Beautiful Boy te zien, heb ik alvast een tip: blijf zeker zitten tijdens de aftiteling.

 

 

Tekst: Kevin Lau, Noraleen Janssens, Joni Thomas, Lien Van Dyck en Dorien De Block, foto/beeld: ©Unday Records en Kenzo De Bruyn