NieuwsTekst

Deense uitvinder Peter Madsen tot levenslang veroordeeld voor duikbootmoord

BUITENLAND – Deense uitvinder en ingenieur Peter Madsen is door de Kopenhaagse rechtbank tot een levenslange celstraf veroordeeld wegens de moord op de Zweedse Journaliste Kim Wall.

Vanmiddag heeft de rechtbank van Kopenhagen Peter Madsen tot levenslang veroordeeld voor de gruwelijke duikbootmoord. Het volgt daarmee de eis van het openbaar ministerie van Denenmarken. Madsen zou Zweedse journaliste Kim Wall gefolterd en vermoord hebben aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot.

De zelfgebouwde duikboot van Peter Madsen. (Frumperino (CC BY-SA 3.0))

De journaliste volgde de in Scandinavië beroemde uitvinder voor een reportage. Ze zou het laatst gezien zijn 10 augustus 2017 aan boord op de zelfgebouwde duikboot van Madsen. Sindsdien was er geen spoor meer van haar. Later werd het lichaam van de journaliste teruggevonden in zee, in de buurt van Kopenhagen. Haar lichaam was zwaar toegetakeld en in stukken versneden waardoor forensische artsen nog geen sluitende doodsoorzaak hebben kunnen bepalen. Wat nu dus wel vaststaat is dat de vrouw vermoord is door Peter Madsen.

Madsen liet via zijn advocaat weten dat hij in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank.

Tekst: Ruben De Borger, foto: Frumperino (CC BY-SA 3.0), Joi (CC BY 2.0)