In ons tv-programma Tune-in’ praten we over beginnende muzikanten. Gert Stinckens, departementshoofd van PXL-Music, legt uit waarover een goede muzikant moet beschikken en hoe de school de ambities van haar studenten helpt realiseren. Sam de Nef (21), muzikant en student aan PXL-Music, brengt een zelfgeschreven nummer op gitaar.

 

‘Als ik naar concerten, festivals of de MIA’s ga kijken, ik zie overal oud-studenten van PXL-Music. Ze lopen daar niet alleen rond maar ze werken er ook. En dat doet me ontzettend veel plezier’, zegt Gert Stinckens. Hij richtte tien jaar geleden de pop- en rockschool PXL-Music in Hasselt op met de hulp van de Poppunt vzw en muziekjournalist Gert Keunen. Vandaag is Stinckens het departementshoofd van een reeks praktijkgerichte opleidingen voor toekomstige muzikanten, managers en techniekers.  Hij is zelf ook de gitarist van de Indie Band Benny Zen.

‘Het zou kei-nice zijn om op Werchter te staan’, zegt Sam de Nef. ‘Het belangrijkste voor mij en de rest van de band is dat we muziek kunnen maken waar we echt content van zijn.’ De zanger en gitarist uit Edegem werd in 2018 samen met zijn band, Danny Blue and the Old Socks, geselecteerd voor de finale van De nieuwe lichting. Hij studeert aan de PXL-Music hogeschool in Hasselt voor een bachelor in de pop- en rockmuziek.

Programmamedewerkers: Sabrina Pioggia, Franceska Van Malderen, Maxim Gabriels, Leslie Mindombe, Bram Beelen, Bhavani Sharma, Lennert de Reze, Senne Konings, Arthur Matthys, Sennah Van Camp en Ziggy Verhoeven