Ben jij fan van Dimitri Vegas & Like Mike? Dan heeft 21bis goed nieuws voor jou. Het Belgische dj-duo staat op 15, 16, 22 én 23 december voor de vijfde keer in het Sportpaleis in Antwerpen met hun Bringing The Madness: Reflections Tour en er zijn nog tickets. Om op te warmen voor de concertreeks zocht 21bis naar vijf fans die graag hun favoriete nummer van de dj’s met je delen. 

 

1. Complicated

Sofie Hendrickx (20) kiest voor het nummer Complicated. ‘Het geeft me een enorm ontspannen gevoel, waardoor ik even nergens aan moet denken. Gewoon genieten van het nu, zalig.’ Dimitri Vegas & Like Mike werkten voor het nummer samen met Amerikaanse dj David Guetta en Amerikaanse zangeres Kiiara.

 

2. Stay A While

Bij Dorien Blommaert (20) staat Stay A While op nummer één. ‘Dimitri Vegas & Like Mike hebben allemaal topliedjes, maar Stay A While springt er toch wel bovenuit. Het is een goede mix van zang en een leuke beat. Ik kan er bij wegdromen op een rustige moment en anderzijds kan ik er ook op losgaan tijdens het uitgaan. En heel hard meezingen mag ook niet ontbreken natuurlijk!’. Bij dit nummer nam Like Mike de vocals volledig voor zijn rekening.

3. Mammoth

Tibeau Reynaerts (19) stemt op Mammoth als beste Dimitri Vegas & Like Mike nummer. ‘Het is ongetwijfeld het beste nummer dat ze ooit gemaakt hebben. Bovendien is het ook de track waarmee ze bekend werden. Het is een deuntje dat blijft hangen en dat ik zelf als dj bijna elke set speel. Ik heb ze het zelf al vier jaar na elkaar horen spelen en ik krijg er nog steeds kippenvel van als ik eraan terugdenk.’ Het nummer kwam uit in 2013 en de broers maakten er nog een andere versie van, Body Talk.

4. Crowd Control (Left/Right)

Demi Jacobs (21) verkiest het nummer Crowd Control. ‘Vorige zomer ben ik voor de eerste keer naar Tomorrowland geweest en zag ik ook Dimitri Vegas & Like Mike voor het eerst live aan het werk. Dit liedje is me dan ook het meest bij gebleven. Heel de mainstage ontplofte praktisch en dat was heel bijzonder om de menigte zo te zien springen en dansen. Telkens als ik het nummer opnieuw hoor, denk ik terug aan die geweldige zomer. Ik word er instant happy van.’ Voor dit nummer werkten de dj’s met het Nederlands dj-duo W&W.

5. The Hum

Sandyp Moens (23) laat graag alle remmen los op The Hum. ‘Ik hou vooral van de aanstekelijkheid en het groepsgevoel dat het nummer creëert. Elke Dimitri Vegas & Like Mike-fan weet wat hen te doen staat als ze het nummer horen: ritmisch met je rechterhand op je linkerborst kloppen en de melodie mee neuriën.’ Bij het maken van dit nummer werkten de broers samen met Turks-Nederlandse dj Ummet Ozcan.

 

 

Praktische info:

 

Wat is jouw favoriete nummer van Dimitri Vegas & Like Mike? 

Tekst: Shani Maes, foto: CC BY 2.0