NieuwsTekst

Drama Achter de Kazerne: KV Mechelen degradeert

SPORT – Niemand had aan het einde van vorig seizoen kunnen bedenken dat KV Mechelen dit jaar naar 1B zou worden gestuurd. De komende tijd zal de club belangrijke beslissingen moeten nemen.

Tot op de laatste speeldag bleef het spannend of KV Mechelen zich volgend jaar nog met de allergrootste Belgische clubs zou mogen meten. Ze speelden gisteren in eigen stadion tegen Waasland-Beveren. Eupen, met wie ze streden om een blijvende plek in 1A, nam het op tegen Moeskroen. KV Mechelen stond er goed voor: beide clubs hadden een gelijk aantal punten, maar Malinwa had met een goal meer een beter doelpuntensaldo.

Dubieuze reputatie Moeskroen

Geen enkele ploeg scoort voor de rust. In de tweede helft maakt KV er al snel 2-0 van. De feeststemming zat er al goed in bij de Mechelse supporters. Dan komt het nieuws dat Eupen iets doet wat ze de rest van het seizoen nog niet hadden kunnen laten zien: verpletterend winnen met 4-0. KV blijft aangeslagen achter.

Volgens KV-supporters is dit resultaat het gevolg van “maffieuze praktijken”. Peter Vandenbempt nam in Sportweekend zeker niet dergelijke krachtige woorden in de mond, maar vond toch ook dat er niet echt scherp werd verdedigd tijdens de twee laatste doelpunten van Eupen. Bovendien stelt hij zich vragen bij de reputatie van Moeskroen: ‘Ten tijde van Hugo Broos en de broers Mpenza was het een hele populaire en sympathieke club, maar de laatste drie jaar heeft de club toch wel een bedenkelijke naam gekregen.’

Hoog niveau 1B

De toekomst van KV Mechelen wordt hierdoor natuurlijk onzeker. De inkomsten van de ticketverkoop en sponsors zullen zes miljoen lager komen te liggen dan het vorige seizoen. De plannen voor de verdere vernieuwing van de tribune komen niet in het gedrang, laat de club weten. KV zal hiermee alvast het mooiste stadion krijgen van de 1B-competitie. Wanneer ze in de toekomst opnieuw Europees gaan spelen, kan dat perfect in eigen huis doorgaan. Maar daarop is het dus nog even wachten.

Het is nu de kunst om zo snel mogelijk terug naar 1A te gaan om niet in een enorme neerwaartse spiraal terecht te komen. Jammer genoeg voor KV vertoeven er in 1B nog een heleboel andere clubs die het best verdienen om in 1A te spelen, denk maar aan Beerschot Wilrijk en Oud-Heverlee Leuven. Het valt ook af te wachten welke topspelers de club noodgedwongen moeten verlaten en wie hen zal trainen in deze lagere klasse.

 

21bis-reporter Joris Demin sprak met supporter Billie Silverans:

 

Tekst: Elli Van Boxem