LokaalTekst

Duurzaam studeren in Brugge

Duurzaamheid gaat veel verder dan enkel bewust consumeren. The Student Village in Brugge is daar het perfecte voorbeeld van. Het is een plaats waar de Brugse studenten kunnen samenkomen om te studeren, vergaderen of om er activiteiten te organiseren.

De locatie in de Hauwerstraat, vlak in het centrum van de stad, werd duurzaam gerenoveerd. Het verwarmen van het hele gebouw gebeurt met behulp van een warmtepomp en er werden ook LED lichten geïnstalleerd. The Student Village is een BEN, een Bijna Energie Neutraal gebouw. Het gebouw verbruikt dus weinig op vlak van verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Het gebouw heeft een E-peil (dit meet het energieverbruik van een gebouw ) van 30 of lager. De score hiervan wordt bepaald door te kijken naar onder andere de isolatie en gebruikte technieken. Bij een ‘normaal’ gebouw moet dit momenteel 40 of lager zijn. De renovatie kwam tot stand door subsidies van SEE2Do!, een Europees project dat burgers aanzet om woningen duurzaam te renoveren.

Wil je zelf eens een kijkje gaan nemen in het zopas gerenoveerde gebouw? Op 4 april is The Student Village geopend vanaf 18u en worden er rondleidingen gegeven.

 

Tekst: Tiffany Hermans, foto: Startup Stock Photos via Pexels