Kevin Van Doorslaer (36) won de prijs voor beste buitenlandse kortfilm op het filmfestival in Los Angeles met zijn film ‘Rendez-vous mè Dieu’. Naast acteur en komiek is hij nu ook scenarist en regisseur. Het is de eerste film die Kevin schreef en regisseerde.

Kevin trok op zijn negentiende richting New York en ging zijn dromen achterna. Na twee jaar Engels en theaterlessen werd hij toegelaten op meerdere acteerscholen. Van Doorslaer woonde vijf jaar in New York en verhuisde daarna voor twee jaar naar Los Angeles, waar hij terug last kreeg van schuldgevoelens. Het achterna jagen van zijn droom betekende niet alleen zijn ouders achterlaten, maar ook zijn dochter die op dat moment bij haar mama verbleef. “Het schuldgevoel werd ondraaglijk en ik besliste net zo snel dat ik terugging naar België als toen ik besliste om te vertrekken naar New York”, vertelt Kevin.

Brussels dialect

‘Rendez-vous mè Dieu’ is een film waar Kevin erg trots op is. “Niet om arrogant te zijn, maar ik ben een fan van mijn eigen film”, zegt Van Doorslaer. “Tegenwoordig zijn er heel wat series in het Antwerps of in het West-Vlaams en ik wil niet dat Brussel achterwege blijft”. In de film wordt namelijk volledig gesproken in het Brussels dialect. Onder andere een goede vriend en de zus van Kevin spelen mee.  Zelf acteren kon hij niet achterwege laten, want hij speelt ook een rol.

Beluister het interview hier:

 

Tekst: Marie Reynaert, interview: Lauren Darras en Britt Van Hooydonk, foto: ©Kevin Van Doorslaer