NieuwsTekst

Elise Mertens behaalt hoogste WTA ranking dankzij dubbele winst

Mertens (niet op foto) haalde begin dit jaar al de halve finale van de Australian Open © Pexels

SPORT – Op het gravel in het Zwitserse Lugano was de Belgische Elise Mertens oppermachtig bij de vrouwen. Ze won de finale van het enkelspel en het dubbelspel met haar Belgische teamgenote Kirsten Flipkens. Daardoor stijgt Mertens naar de zeventiende plaats in de wereldranglijst.

De regen gooide heel wat roet in het eten maar dat weerhield de 22-jarige tennisspeelster niet om haar beste beentje voor te zetten. In het enkelspel had ze maar twee sets nodig om de Wit-Russin Arina Sabalenka te verslaan. Enkele uren later was het dan tijd voor de finale van het dubbelspel, waar ze samen met Kirsten Flipkens won van de Russische Vera Lapko en Aryna Sabalenka.

De nieuwe WTA ranking van Elise Mertens is meteen de hoogste en dat is een serieuze opsteker voor haar. In de laatste vier toernooien kon ze maar twee matchen winnen. Begin deze maand besloot Mertens om een nieuwe coach aan te nemen. Rick Vleeschouwers verving haar partner Robbe Ceyssens en met succes. Volgend weekend speelt ze in de Fed cup.

Tekst: Cato Geeroms, foto: Pexels