AgendaNieuwsTekst

ESL Proximus Championship brengt e-sports naar België

'Het is top dat er in België eindelijk nog eens een groot kampioenschap wordt georganiseerd'

League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive zijn twee van de populairste spellen ter wereld. (artubr, CC BY 2.0)

Dit weekend vindt de finale van het ESL Proximus Championship plaats in de Spiroudome van Charleroi. Het is een speciaal gebeuren, aangezien er nog nooit een e-sportsevenement van deze schaal werd georganiseerd in ons land. Op 1 en 2 december komt daar verandering in, wanneer 1750 fans hun favoriete teams zullen kunnen aanmoedigen om de prestigieuze titel van Belgisch kampioen in de wacht te slepen.

Twee van de grootste games ter wereld zullen tijdens het kampioenschap aan bod komen, zowel de MOBA League of Legends als de first-person shooter Counter-Strike: Global Offensive, en elk spel krijgt een dag om alle wedstrijden te beslechten. Het hele evenement krijgt ook nog wat extra flair door Eefje ‘Sjokz’ Depoortere, een bekend gezicht in de internationale e-sportsomgeving, die het geheel zal presenteren.

Yoni Van Looveren, redacteur bij gaming website 4Gamers.be, vindt de extra aandacht voor de Belgische esports-scène welverdiend. ‘Het is top dat er in België eindelijk nog eens een groot kampioenschap wordt georganiseerd rond zowel League of Legends als CS:GO. België moet immers al te lang rekenen op ondersteuning uit Nederland, maar kan nu dankzij Proximus, en met de steun van ESL, op eigen benen staan. Dankzij de aanwezigheid van Sjokz krijgt heel het tornooi bovendien ook nog eens een internationale uitstraling. Het ESL Proximus Championship moet de boost zijn die de Belgische e-sports-scène nodig heeft. Hopelijk komt er zo in de toekomst nog meer talent aan de oppervlakte.’

Wil je het evenement zelf bijwonen? Tickets koop je hier.

Wat? ESL Proximus Championship
Waar? Spiroudome, Charleroi
Wanneer? Zaterdag 1 en zondag 2 december 2018

Tekst: Brent Van den Broeck
Afbeelding: artubr, CC BY 2.0