NieuwsTekst

Europa League finale met Belgisch-Nederlands tintje

De Friends Arena in Stockholm vormt deze avond het strijdtoneel voor de finale van de Europa League tussen Manchester United en Ajax Amsterdam. Of de twee teams ook na afloop van de wedstrijd als vrienden uit elkaar zullen gaan, is nog maar de vraag. Met Marouane Fellaini hebben we in ieder geval een Belg tussen de lijnen die het feestje van onze noorderburen kan vergallen.

 

Het had niet bijster veel gescheeld of we hadden een Belgische ploeg in de finale van de Europa League gehad. Manchester United slaagde er pas in extremis in om landskampioen Anderlecht uit het Europese tornooi te kegelen. Geen Belgische ploeg dus, maar wel een Belgische speler in de finale, met Marouane Fellaini. Of hij ook daadwerkelijk aan de aftrap zal verschijnen is nog de vraag. De persconferentie van Manchester werd gisterenavond immers afgelast.

Aanslag overschaduwt finale

Reden van die afgelasting was de aanslag in Manchester. Ook in de straten van Stockholm werd er gisteravond hiervoor gerouwd. Fans van Man United en Ajax kwamen vredevol samen en spraken elkaar bemoedigende woorden toe. Ook United-coach José Mourinho betuigde inmiddels al zijn medeleven. Voor aanvang van de wedstrijd wordt er een minuut stilte gehouden. De traditionele feestelijke openingsceremonie werd door de UEFA al ingekort.  

Tekst: Glen Van Herck