AgendaLijstjeTekst

F*CK FOMO: wat organiseren studenten tijdens de Warmste Week?

Warmste WeekAlle opbrengsten van More For Life gaan dit jaar integraal naar Prinses Harte VZW. ©Michelle Paas

Fear of missing out? Niet als het aan 21bis ligt. Elke maandag maakt onze redactie een overzicht van de week met de interessantste activiteiten in een Belgische studentenstad. Deze week: drie warme activiteiten in drie verschillende steden, voor en door studenten.

1. Stadswaag Kerstmarkt — Antwerpen
Woensdag kunnen de warmste zieltjes onder ons alvast afzakken naar de Scheldestad voor de achtste editie van de Stadswaag Kerstmarkt. Op dit rustieke plein, gelegen in de Antwerpse studentenbuurt, slaan 19(!) studentenverenigingen de handen in elkaar om een gezellige kerstmarkt op poten te zetten.

Studentenclubs hadden het hard te verduren in de media de laatste twee weken, maar hier laten ze zich van hun beste kant zien. Want naast drankjes, hapjes en hopen sfeer gaat de volledige winst integraal naar To Walk Again VZW, die sport en andere activiteiten aanbiedt aan personen met een fysieke beperking.


Woensdag 19 december vanaf 16.00 uur op de Stadswaag in Antwerpen. Meer info via Facebook.

2. More For Life — Mechelen
25 kilometer verder en een dag later zal Frank Deboosere de hoogste temperaturen meten op de Thomas More hogeschool in Mechelen. De richtingen Media & Entertainment Business en Journalistiek bundelen hun krachten om campus De Ham om te toveren tot dé warmste campus van België.

Tijdens More For Life kan je je verwachten aan dansende docenten, zingende The Voice-kandidaten, artisanaal gekochte hotdogs en knappe fotografen. Het is ook dé uitgelezen kans voor die nul geïnteresseerden om hun favoriete 21bis-redacteur te ontmoeten want de voltallige redactie zal dit evenement mee ondersteunen. Schaamteloze zelfreclame? Misschien. Tien op tien voor sfeer en gezelligheid? Hoogstwaarschijnlijk. Alle winst integraal naar Prinses Harte VZW en de wereld een beetje beter achterlaten? Zeker en vast.

Donderdag 20 december vanaf 08.00 uur op campus De Ham in Mechelen. Meer info via Facebook of dit interview met de organisatie.

3. Harry Potter Movie Marathon For Life — Brussel
Wie liefdadigheid liever combineert met zijn of haar innerlijke Potterhead is wellicht iets op het spoor in ‘t leven, maar moet vooral vrijdag op de Odisee-campus in Brussel zijn. Internationale studentenvereniging AIESEC — noem ze vooral geen studentenclubje — organiseert er een Harry Potter-filmmarathon ten voordele van KEBENE, een opvangtehuis in Kenia dat hulpbehoevende kinderen een thuis wil geven.

AIESEC spoort geïnteresseerden aan om verkleed te komen genieten van de films, met bijhorende snacks en drinks aan studentikoze prijzen.

Vrijdag 21 december vanaf 16.00 uur op de Odisee-campus in Brussel. Meer info via de website.

Tekst: Kevin Lau, Foto’s: ©Michelle Paas, ©Giphy