Preparee, een improvisatietheaterclub van studenten, wil bloeddonors helpen met hun angst voor naalden. Op woensdag 13 maart organiseert de club de voorstelling ‘Bloednerveus’ in Leuven. Onder het motto ‘lachen is goed voor de cardiovasculaire gezondheid’ wil Preparee studenten klaarstomen om in de week van 18 maart bloed te doneren.

De studenten van Preparee beloven een interactieve voorstelling. Woensdag 13 maart zullen ze twee uur lang gekke performances brengen op basis van suggesties van het publiek. ‘Zo kunnen de studenten zich optimaal voorbereiden voor een vloeiende bloeddonatie tijdens de Bloedserieusweek in Leuven!’, klinkt het op het Facebook-evenement.

Bloedserieus

Eens goed gelachen tijdens de voorstelling? Dan is het nu tijd voor het serieuze werk. Op 18 maart start de Bloedserieusweek in Leuven. Het Rode Kruis Vlaanderen wil een hele week lang de Leuvense studenten aansporen om bloed te doneren. Omdat elke druppel telt, krijgen alle donoren korting op verschillende evenementen doorheen de week.

Preparee treedt op om 20.30 uur in de aula Vesalius, Andreas Vesaliusstraat 11 in Leuven. Tickets voor de voorstelling kosten 3 euro.
Als je bloed wil doneren, test je best even of je een geschikte donor bent via de website van Het Rode Kruis.

Tekst: Ianthe Van Dyck, foto: Zeger Knaepen (CC BY-NC-SA 2.0)