NieuwsVideo

Is sociale media app VERO de vervanger van Instagram en Facebook?

De nieuwe sociale media app belooft geen advertenties of algoritmes aan zijn gebruikers

©Amber Pelgrims

MEDIA – Er is een nieuwe app tussen de sociale media. VERO, de app die aan zijn gebruikers geen advertenties of algoritmes en een chronologische feed belooft is de voorbije dagen het gespreksonderwerp geworden. De app ontstond al in 2015 maar dit jaar zien de makers een enorme groei in het aantal gebruikers. De reden waarom mensen overschakelen naar VERO kan je vinden in de frustraties die er de afgelopen maanden ontstaan zijn rond de algoritmes van Instagram en Facebook. 

 

De applicatie is een uitvinding van Ayman Hariri, een Libanese miljardair die genoeg had van de frustraties op andere apps. In VERO kan je content delen met volgers in de vorm van een foto, een link, een tekst of een aanbeveling.  De app geeft je ook de keuze om je content slechts met een beperkte groep te delen. Dat kan je doen door je vrienden in te delen in categorieën (kennissen, vrienden en hechte vrienden).

Wie de app gratis wil downloaden moet snel zijn want slechts het eerste miljoen gebruikers heeft gratis toegang tot de app.

Reportage: Shanie Grauwen