NieuwsTekst

Kim Jong-Un schrijft brief aan Zuid-Koreaanse president

Kim Jong-Un met enkele Zuid-Koreaanse afgezanten tijdens een eerdere meeting. Foto: Blue House (Republic of Korea), Wikimedia Commons

De leider van Noord-Korea, Kim Jong-Un, heeft in een brief aan Zuid-Koreaanse president Moon Jae-In zijn spijt betuigt over het feit dat de twee elkaar niet meer ontmoet hebben in 2018. Verder liet hij ook weten dat hij meer ontmoetingen wil regelen in 2019 om gesprekken over vrede en welvaart verder te zetten.

Sinds begin dit jaar zijn er weer meer gesprekken tussen de twee Korea’s na een periode van extreme spanning, door onder andere tests met kernraketten door Noord-Korea. De twee leiders hebben dit jaar al twee meetings achter de rug, waar bijvoorbeeld beslist werd om de grens tussen de twee landen weer iets toegankelijker te maken. Door die ontmoeting worden er nu plannen gemaakt om het noorden en zuiden weer te verbinden door treinsporen en snelwegen. Daarnaast vernietigde Noord-Korea ook al enkele nucleaire testsites om de vrede tussen de twee landen te bevorderen.

Tekst: Brent Van den Broeck
Afbeelding: Blue House (Republic of Korea), Wikimedia Commons