In deze aflevering van Kopzorgen vragen we ons af waarom er nog steeds zo weinig diversiteit is onder Vlaamse studenten. De aula’s in de hogeschool en de universiteit zijn nog te blank. Amper 14 procent van de allochtone jongeren studeert verder. Hoe komt dat eigenlijk, maar vooral hoe zorgen we voor verandering?

We vragen het aan schoolcoach Joris Van Waes van Schoolmakers, een onderneming die scholen op alle mogelijke vlakken ondersteuning biedt. Verder komt Nadia El Marnissi van de vereniging PEP! langs. Zij gaat de uitdaging aan om allochtone jongeren in contact te brengen met rolmodellen. Ook filmregisseur Adil El Arbi vertelt over het belang daarvan.

 

Kopzorgen is een reeks van vier studioprogramma’s door 21bis die de zorgen van Vlaamse jongeren in vraag stelt. Vorige zomer heeft de Vlaamse Jeugdraad 800 jongeren één vraag gesteld: waar lig jij wakker van? Enkele van hun gespreksthema’s behandelen wij nu in onze studio met experten en getuigenissen.

Logo: Gio Vetters

Programmamedewerkers: Denis Rigo, Gio Vetters, Anke Baeyens, Brittany Van den Acker, Marie Esselinckx, Antje Mertens, Eva Van Langendonck, Pieter-Jan Segers, Melissa Himpe