Marianne Goffard is kunsthistorica van opleiding, maar vier jaar geleden gaf ze daar een ‘twist’ aan: begin 2015 besloot Marianne immers om zelf te gaan schilderen. Tegenwoordig is ze gevestigd in Genappe, Waals-Brabant, waar ze haar creativiteit de vrije loop laat. Want schilderen is voor haar ruimer dan verf en penseel. Er schuilt meer achter dan wat op het doek staat.

 

De weg van het leven

Enkele jaren geleden ontdekte Marianne dat haar moeder lijdde aan de ziekte van Alzheimer. Hierdoor voelde ze de nood om te herbronnen en dus besloot Marianne om voor een carrière als schilderes te gaan. Intussen zijn we vier jaar verder en heeft Marianne van de schilderkunst haar leven gemaakt. Ze raakt geïnspireerd door grote namen uit de modernistische kunst, zoals Gerhard Richter, Jackson Pollock of Mark Rothko.

https://www.instagram.com/p/BlaigdWjffn/

 

“Ik ben meer een ‘rond’ persoon, in de plaats van ‘vierkantig’ “

 

Volle maan

Marianne houdt ook heel erg van maanvormen, eerst schilderde deze op gewone canvassen, nadien besloot ze het vierkantige paneel achterwege te laten en voortaan op ronde canvassen te focussen. “De ronder vorm is als het ware de herinnering dat zich probeert op te dringen”, vertelt Marianne, “het abstracte van onze gedachten.”

De maanvormen symboliseren voor een stuk ook de ziekte van haar moeder. Zij kwam jammer genoeg in november vorig jaar te overlijden. Marianne laat de moed echter niet zakken en probeert dit alles te verwerken met haar dagelijkse passie. Zo ambieert ze nog vele jaren voort te kunnen schilderen maar ook meer bekendheid te vergaren in de wereld van de kunst. Ze wil nog meer mensen bereiken en hoopt op een dag de grote expo’s te bereiken met haar werken.

Wie meer wil weten over Marianne Goffard en haar schilderijen, kan steeds terecht op haar website, of via de Facebookpagina.

 

Reportage, camera & voice-over: Dries Carpentier

Tekst: Dries Carpentier

Foto: ©Marianne Goffard