AgendaTekst

Lasershoot @bibPermeke: schietspelletjes tussen boeken

Lasershooten is ontzettend populair bij jongeren, nu ook in de bibliotheek ©Unsplash

Lasershooten in een bib, het klinkt als een raar gegeven. Maar vrijdag 4 april kan dit dus allemaal. In Bibliotheek Permeke presenteert RUIS, een Antwerps cultuurcollectief, een lasershootevent. Het blijft er niet enkel bij het schietspelletje, ze doen er nog een schepje bovenop. Er zullen ook nog live acts en live-dj’s aanwezig zijn om achteraf je dansbenen eens stevig los te gooien.

Het lasershooten gebeurt in teams van vijftien personen, die onderverdeeld worden door de organisatie zelf. Zo stimuleren ze jongeren om nieuwe mensen te leren kennen. Je kan wel namen doorgeven van de mensen die je graag in jouw team zou hebben. Daarnaast kan je ook oefenen op je schietskills in een shooting range, of verschillende games spelen in een virtual reality omgeving. Gooi je liever meteen de dansbenen los? Live dj’s zullen zorgen voor de beats, afsluiten doen ze van 12 tot 1 uur ’s nachts met een live optreden. Voor het evenement moet je wel 16 jaar of ouder zijn.

Bibliotheek Permeke
Bibliotheek Permeke vind je op het De Conickplein in Antwerpen. Het is de hoofdvestiging van de Antwerpse openbare bibliotheken. Alle verdiepingen van het gebouw, van de kelder tot de eerste verdieping zijn beschikbaar voor de lasershoot. De bib wordt speciaal ingericht en uitgelicht om het spel zo spannend mogelijk te maken. 

RUIS
RUIS is een cultuurcollectief met als belangrijkste doel het samenbrengen van jongeren en cultuur. Het is een Antwerpse organisatie voor jongeren, door jongeren. Hun doelpubliek zijn mensen van 16 tot 26 jaar oud. Wil je graag wat meer weten over culturele activiteiten in Antwerpen? Dan kan je Ruis zeker volgen op Instagram en Facebook.
Ze werkten ook mee aan Study360, dat is een project waarbij je op verschillende unieke plekken in Antwerpen kan gaan blokken.

We zijn ons momenteel zo hard aan het storten op deze editie van de lasershoot

Wordt vervolgd?
De editie op 4 april is jammer genoeg al uitverkocht, maar greep je naast een ticket? Geef de hoop nog niet op. ‘We zijn ons momenteel zo hard aan het storten op deze editie van de lasershoot dat we nog niet écht hebben nagedacht of we dit gaan hernemen’, zegt Laura van RUIS. ‘Maar er doen wel al wilde ideeën de ronde doen om met dit concept te reizen binnen de Antwerpse bibliotheken en culturele centra.’

Tekst: Lisa Van Beneden, foto: Dmitry Pechurin (CC by Unsplash)