De Leuvense concertorganisatie Inuit organiseert maandelijks caféconcerten op verschillende locaties in Leuven. Enkele maanden geleden hadden ze een wel héél speciale locatie in petto, de Zwartzusterkapel van de KU Leuven.

Concertorganisatie Inuit laat het Leuvense publiek kennis maken met nog vrij onbekende Belgische artiesten, en dit helemaal gratis. Inuit financiert zich namelijk met vrije giften en consumptiegeld. Artiesten vinden ze via websites zoals Vibe en Indiestyle, die zich verdiepen in de Belgische underground muziekwereld. Zo wisten ze voor hun vijfde editie Ruby Grace en Galine te strikken.

Ruby Grace (20) was enkele jaren geleden nog een straatartieste, maar ondertussen heeft de laatstejaarsstudente toch al enkele liedjes uitgebracht en zelfs al een eerste videoclip. Zeker een naam om in de gaten te houden voor de toekomst.

Zangeres Galine (27) combineert haar job als docente met haar passie voor muziek, maar dit weerhoudt haar er niet van om samen met haar band nummers van formaat te produceren.
Luister hieronder gerust even mee.

Wil je zelf een concert van Inuit bijwonen? 6 en 7 september krijgen ze een eigen podium op BackYard Rave 2019.

Tekst en reportage: Maxim Gabriels, foto: ©Bram Beelen