LEUVEN – Tom Merlevede is een 23-jarige student die, op dinsdag 23 oktober, tijdens de jaarlijkse 24 urenloop het record wil verbreken van het hoogste aantal individueel gelopen rondjes.

Tijdens de 24 urenloop lopen de studenten van de verschillende studentenverenigingen om de beurt een ronde van 530 meter. De studentenvereniging die na 24 uren de meeste rondjes heeft gelopen wint en mag zich een jaar lang de sportiefste studentenvereniging van Leuven noemen.

Tom wou niet enkel dit record verbreken, hij koppelde deze recordpoging ook aan een geldinzameling voor het Virunga National Park in Congo. Tom die zelf in een wildlife center in Indonesië gewerkt heeft, is al jaren gefascineerd door wilde dieren en wou daarom met deze actie geld voor hen inzamelen. Hierin werd hij gesteund door vele medestudenten die via de crowdfundingpagina en via het rekeningnummer geld storten. Ook werd hij gesteund door de KU Leuven. Zij doneerde voor elk rondje dat Tom boven de 100 liep 10 euro.

Of hij het record haalt, dat kan je zien in onze reportage.

Reportage: David Vanopdenbosch, camera: David Vanopdenbosch, geluid: Heleen Wouters en Eline Creemers , foto: ©Heleen Wouters