Binnen twee maanden is het weer zover. Zomervakantie. Reizen, cocktails, festivals. Maar ook herexamens, zweten en studentenjobs. Weet je nog niet goed wat je wil doen om wat extra budget bijeen te sprokkelen voor de zomer? En heb je geen zin om elke dag rekken te vullen of achter een kassa te staan? Hieronder vijf tips om op een andere manier geld te verdienen.

1. Verkoop spullen op de rommelmarkt

Geen zin om jezelf in het zweet te werken? Zoek in je huis spullen die niet meer worden gebruikt, veeg het stof af en verkopen maar. Op de rommelmarkt krijg je meer verkocht dan je denkt en je kan ondertussen rustig in het zonnetje zitten. Toch nog te lui om jezelf te verplaatsen? Verkoop het online! Apps zoals Letgo, Vinted en 2dehands helpen je van je spullen af in no time.

2. Medicijnen testen

De medische sector staat niet stil. Vaak is er nood aan testpersonen om geneesmiddelen te testen. En hier kan je een groot bedrag voor krijgen. In de meeste gevallen moet je langsgaan voor de test en heel soms vragen ze je om een paar dagen te blijven.
Opgelet: Bij de meeste proeven mag je geen alcohol drinken!

Als je toch niet openstaat om proefkonijn te spelen, bestaan er nog andere opties. Je kan tegenwoordig ook enquêtes invullen voor geld. Met een puntensysteem kan je je verdiende punten omzetten naar geld via PayPal of cadeaubonnen.

3. Test websites of games

Een andere leuke methode om geld te verdienen vanuit je luie zetel is het testen van websites. De eerste stap is je aanmelden bij Testing Time.
Als je meer passie hebt voor gamen is dit misschien een betere optie voor jou. Wat je moet doen? De fouten uit de game halen door het te spelen en feedback geven. Je kan tot 1.750 euro verdienen!

4. Babysitten

Kan je maar niet genoeg krijgen van kinderen? Dan is babysitten dé manier om iets bij te verdienen. Geef je eigen vrije avondje feesten op en geef het aan kersverse ouders die het harder nodig hebben. Een boekje voorlezen, kinderen in bed duwen en daarna chillen tot de ouders terug zijn. Ken je niemand met jonge kinderen? Gebruik dan de app Bsit. Deze app is een Tinder voor babysitters. Ouders kunnen swipen door de profielen en je een berichtje sturen. Je kan zelfs betaald worden in de app zelf, geen gedoe meer met cash geld.

Toch niet zo’n fan van kinderen? Met een beetje geluk vind je mensen bij wie je kan passen op huizen, honden en soms zelfs planten!

5. Festival

Deze is voor de iets minder luie studenten onder ons. Als je heel graag naar dat ene festival wil gaan maar je er geen geld voor hebt is dit de ideale oplossing. Even doorbijten, heel hard werken en op je vrije momenten snel een concert meepikken. Twee vliegen in één klap.

Tekst: Flore Baeken, foto: © Pexels