AgendaTekst

Laat eens impulsief een tattoo zetten: ‘Mijn ouders mogen het absoluut niet weten’

©Adrian Boustead via Pexels

Tenzij je niet vies bent van een laserbehandeling, zijn tattoos vrij tot zeer permanent. Maar dat houdt talloze waaghalzen niet tegen om er toch impulsief eentje te nemen. 21bis zocht én vond drie jongeren die wel erg spontaan een tattoo namen. 

Emma L. (20) – een rockhandje

Het rockhandje beschrijft Emma’s rebelse kant. ©Emma L.

Emma liet twee jaar geleden een tatoeage zetten in Barcelona.  Het resultaat is een rockhandje dat ze nu zorgvuldig verstopt voor de rest van haar gezin. ‘Ik mag ABSOLUUT geen tattoos nemen van mijn ouders, vandaar dat ik koos voor eentje op mijn zij. Ik vind het een verrassende en ook subtiele plek. Handig is ook dat op die manier mijn ouders nooit zullen ontdekken dat ik er een heb’. Het rockhandje liet Emma zetten omdat ze het gevoel heeft dat het haar goed omschrijft. ‘Ik denk dat het perfect bij me past omdat ik graag rebelse dingen doe, graag naar metal luister en gewoon graag fun maak’, legt ze uit. Emma heeft al plannen voor een volgende tatoeage. ‘Ik heb al enkele ideeën, maar het is nog niet beslist. Waarschijnlijk neem ik er opnieuw eentje op vakantie, ik zie dan wel hoe me ik op dat moment voel. Zo kies ik mijn volgende exemplaar.’

Yannick De Volder (23) – een stokmannetje met een flesje bier

Yannick denkt niet dat hij ooit spijt zal krijgen van zijn stokmannetje. ©Rani De Volder

Yannick liet een stokmannetje dat een flesje bier drinkt tatoeëren. Dat deed hij niet alleen, maar samen met zijn zeskoppige vriendengroep van de Chiro. ‘Samen hadden we het lumineuze idee om dit ontwerp op onze enkel te laten tekenen. We gaan graag samen pintjes drinken, dus de tattoo is zeker niet betekenisloos.’ Yannick denkt niet dat hij ooit spijt zal krijgen van het stokmannetje. ‘Er zit nu eenmaal een betekenis achter, en een heleboel mooie herinneringen. Van deze tattoo krijg ik geen spijt’, benadrukt hij.

 Sterre Hubrechtsen (18) – Arabische tekens
Sterre liet ‘Insha’Allah’ in Arabische tekens vereeuwigen op haar rechteronderarm. Het Arabische zinnetje betekent in het Nederlands ‘Als God het wil’. Voor Sterre voelt het kiezen van een tattoo en die meteen laten zetten heel natuurlijk. ‘Vanaf het moment dat ik een idee heb, moet het allemaal snel gaan. Op die manier ben ik impulsief. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet goed nadenk over wat er net komt te staan.’

Voor Sterre moet een tattoo wel een betekenis hebben, en die heeft de hare ook. ‘Ik koos voor iets Arabisch omdat ik mij super voel in die cultuur. Ik ga er steeds op vakantie, ik heb er vrienden en het heeft dus echt een grote plaats in mijn hart. Ik ben ook niet per se gelovig, maar ik geloof wel in het lot en in Gods wil.’ Sterre heeft nu twee tatoeages, maar een derde komt er ook zeker. ‘Ik heb al ideeën voor een volgende tattoo, maar eerst een beetje sparen natuurlijk, zo’n tattoo is ook niet gratis.’

View this post on Instagram

❤️Insha'Allah ~ als God het wil❤️ #newtattoo

A post shared by Sterre H (@sterrehubrechtsen) on

Heb jij nu ook zin gekregen in een tattoo? Neem je kans en breng een bezoekje aan The International Brussels Tattoo Convention op 9 november.
Meer info vind je op hun Facebookpagina.

Tekst: Rani De Volder, foto: ©Pexels, Emma L. en Yannick De Volder