De richting Interieurvorming van Thomas More Mechelen is één van de populairste richtingen in zijn soort. Door de grote variatie aan verschillende takken van interieur vinden veel studenten hier hun passie en gooien ze zich volledig in hun opdrachten en projecten. Een samenvatting vind je hieronder in zes kleine reportages.

Over enkele maanden zijn de werken van het eerste Ronald McDonald Huis van België afgerond. Door dit project probeert het Kinderfonds families dicht in de buurt van hun langdurig zieke kindje te houden. Zo kunnen ze hen op elk moment van de dag bezoeken. Annelies Lejon (34), studente interieurvormgeving, werkt mee aan dit project en zorgt met medestudenten voor de plannen van de inrichting van het huis. 

Reportage: Marlies Machielsen en Arthur Verhaegen, camera en geluid: Jules De Bruycker, Marlies Machielsen, Arthur Verhaegen en Noor Vliers.

 

De laatstejaarstudenten interieurvormgeving- concept van Thomas More hogeschool krijgen de opdracht een gebouw in Leuven te ontwerpen voor slechthorenden en doven. Iedere student mag zijn creativiteit de vrije loop laten gaan. Lana Verscheuren (21) toont haar ontwerpen en gaat dieper in op het project.

Reportage, camera en geluid: Ina De Vos en Freja Van Woinsel

Kunst en architectuur is een combinatie die voor Lauren De Bouw (20), studente interieurvormgeving, heel normaal klinkt. Met passie werkt ze aan haar opdrachten en dat levert soms unieke projecten op. Ontdek in onderstaande reportage hoe ze haar bachelorproef aanpakt en hoe ze van het gebouw De Potterij in Mechelen een plaats probeert te maken die voor iedereen toegankelijk is.

Reportage, camera en geluid: Aline Letor en Jana Ruys

Céline Gladiné (26) studeert interieurvormgeving via het OHO-traject (open hoger onderwijs). Zo kan ze haar werk in chocolatier “The Cacao Project” in Mechelen, combineren met de studies waarvoor ze al vroeg een passie opbouwde. Hoe ze dit doet zie je hieronder.

Reportage, camera en geluid: Jules De Bruycker en Tina Somers

King Concept, een bedrijf dat nog maar een jaar bestaat. Zij staan in voor de ontwerpen van alles wat met entertainment te maken heeft, onder andere pretparken en decors van theaterstukken. Maar hoe gaat dat nu is zijn werk? Minka Pelkmans (23), laatstejaarsstudent service-design, kreeg de kans om haar stage bij King Concept te doen. Zo mag ze aan grote projecten meewerken. 

Reportage, camera en geluid: Kaylee Dewilde en Noor Vliers

 

Met het diploma Interieurvormgeving kan je verschillende richtingen uit. Docente interieur- en vormgeving Annick de Waal (52) studeerde jaren geleden zelf aan de Thomas More hogeschool. Daarnaast werkt ze mee aan meubelcollecties bij verschillende ontwerpcollectieven. Annick: ‘Bij Bahr werk ik ook samen met oud-studenten. Dat vind ik zelf heel fijn’.

Reportage, camera en geluid: Pauline Grossen en Clara Braeckman