“HAP Food Truck Festival” doet elk jaar achttien zomeredities. Meer dan 25 mobiele keukentjes toveren stadsparken en -pleinen om tot een groot sfeervol openluchtfestival. HAP staat dus wel degelijk voor food, drank en beleving. 

Momenteel doorkruisen ze met het festival Vlaanderen sinds begin mei. De plaatsen worden ook niet zomaar willekeurig gekozen. Organisator Bjorn Swennen: ‘Wij kiezen steden op basis van mooie parken. Wij willen altijd een groene setting hebben. Dat vinden we heel belangrijk voor de sfeer op het evenement. Die kunnen we niet creëren op een steenplein.’ Ook gaat het festival de ecologische tour op en werken ze daarbij met een waarborg.

Een gezellige setting met enkele muzikanten, een lekker drankje en lekker eten zorgen voor een zomergevoel. ‘Het is tof om te zien welke culturen er allemaal zijn. Wat gaat van Mexicaans tot een kaaskroket, puur Belgisch’, aldus bezoeker Eline Devos. Ook de kinderen kunnen hun energie daar kwijt. Een feest voor jong en oud dus. Of je nu komt met je buren, vrienden, familie of geliefde, iedereen is welkom. Het festival is gewoonweg de ideale plaats voor al je sociale contacten.

Wie een hongertje voelt opkomen, checkt beter de site om de volgende locaties en data te zien. Het festival wordt namelijk ingehuldigd in achttien steden van mei tot en met september 2019.

Tekst: © Kaylee Dewilde, video en geluid: © Kaylee Dewilde & Arthur Verhaegen