Voedselverspilling voorkomen, minderbedeelden verder helpen en kinderen leren koken in een treinwagon, dat is wat Berliner Tafel E.V. doet. Sarah Richey werkt elke dag samen met vrijwilligers om het voedsel dat ze sorteren aan mensen in nood te geven in ruil voor één euro. ‘People’s hearts are huge’, zegt Richey. 

De Berliner Tafel Classic sorteert voedsel. Dit is maar één van de drie pijlers waarop het grotere Berliner Tafel-project rust. Minstens even belangrijk is Laib und Seele, een project waar een deel van het geredde voedsel verkocht wordt aan kerken voor een symbolisch bedrag van één euro. De laatste pijler is Kimba, een project waarbij Berliner Tafel kinderen leert koken in een oude bus, een trein en in de toekomst misschien zelfs in een vliegtuig.

 

Die Arche

Bus, Die Arche,
©Sennah Van Camp

In Berlijn bestaan er ook nog andere sociale projecten die zeker de moeite waard zijn, zoals Die Arche. Het is een project dat strijdt tegen kinderarmoede. Dit doen ze door middageten, hulp bij huiswerk en zinvolle activiteiten in hun vrije tijd aan te bieden. Wij gingen langs in Friedrichshain waar je één van hun 24 Duitse vestigingen kan vinden. 

#Bikeygees

Een derde project waar we in dit artikel de aandacht op willen vestigen is Bikeygees. Deze organisatie organiseert gratis fietslessen voor vrouwen en meisjes zodat ze zich onafhankelijk kunnen verplaatsen, via zowel theorie als praktijk cursussen. Praktische fietslessen, meertalige verkeerslessen en de basis van reparatie en onderhoud voor fietsen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #BIKEYGEES (@bikeygees) op


Tekst & reportage: Sennah Van Camp, Franceska Van Malderen & Ziggy Verhoeven. foto: © Sennah Van Camp