NieuwsTekst

Renner wint 100 flesjes bier in Giro

Vergeet de roze trui! Voortaan is er iets anders om voor te strijden in de Ronde van Italië. De Deen Lars Bak won maar liefst 100 flesjes bier omdat hij de zwaarste renner van het peloton was die de koninginnenetappe overleefde.

Daar waar iedere renner bezig is met gewicht verliezen, reikte de Giro-organisatie nu een prijs uit voor de zwaarste renner die de finish haalde van de koninginnenrit van de 100ste Giro. De prijs werd in ieder geval beter onthaald dan die voor de beste daler, die na heel wat tumult door de organisatie wijselijk werd geschrapt. Gelukkige winnaar was de Deen Lars Bak, uitkomend voor het Belgische Lotto-Soudal. Hij woog met z’n 80 kilogram één kilootje meer dan de Pool Marcin Bialoblocki.

(S)Tom Stamsnijder

Ongelukkige verliezer in deze categorie is de Nederlander Tom Stamsnijder. Hij woog voor aanvang van de Giro 90 kilogram, maar verloor maar liefst 13 kilo om zo makkelijker de bergen te verteren. Jammer maar helaas voor Stamsnijder en z’n ploegmaats van Team Sunweb. Zij zullen moeten hopen op een exploot van kopman Tom Dumoulin om de nodige gratis biertjes te kunnen consumeren.

https://twitter.com/wielerman/status/867118145043140608

Tekst: Glen Van Herck