Nu zaterdag 9 maart organiseert De Kringwinkel hun jaarlijkse Retrodag. Droom jij soms van het leven in de jaren ‘60, ‘70, ‘80 of ‘90? Dan kan je in verschillende Kringwinkels deelnemen leuke activiteiten of een nieuwe (oude) outfit scoren. Wij sommen de leukste activiteiten voor je op.

Retro en vintage zijn helemaal hip, reden te meer om eens een kijkje te gaan nemen. In verschillende filialen van hun tweedehandswinkels organiseert De Kringwinkel allerlei activiteiten rond de jaren ‘60 tot ‘90. Van kleding tot speelgoed en meubels, alles staat er in het teken van retro.

 1. Graag eens proeven van de jaren ‘80? Volg een aerobics workout van Eighties Aerobics!
  11 u. in De Kringwinkel van Borgerhout

  13.30 u en 14.30 u. in De Kringwinkel Ateljee in Gent
  16 u. in De Kringwinkel Open Plaats in Gent

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Eighties Aerobics (@eightiesaerobics) op

 2. Zin in wat lekkere retro beats? In De Kringwinkels Brasschaat, Deurne, Kapellen, Willebroek en De Abdijstraat kan je genieten van live muziek door verschillende DJ’s zoals DJ Nancy, DJ Ronny of DJ Slices.
 3. Ga je liever all the way? In de Vrijheidsstraat in Aalst kan je tussen 14 en 17 uur gratis terecht voor een retro hairstyling. Enkele straten verder in Tragel 5 verwennen ze je dan weer met huisgemaakte pannenkoeken en leuke beats. Ook in Kringwinkel Abdijstraat in Antwerpen kan je terecht voor een gratis scheerbeurt.
 4. Altijd al willen weten hoe je een gewoon T-shirt omtovert in een sportieve jaren ‘80 variant én beenwarmers? Dit kan je leren tijdens de Textiel upcycle workshop tussen 14 en 16 uur in Open Plaats in Gent.
 5. In de meeste winkels kan je ook terecht voor een hapje en drankje en er is een groot aanbod aan vintage- en retrospullen.

 

Voor meer informatie over wat er in jouw dichtstbijzijnde filiaal te doen is surf je best naar de website van De Kringwinkel.

Om alvast in de stemming te komen, of om inspiratie op te doen voor jouw shopping spree, vind je hier een lijstje met 7 dingen die retro én hip zijn.

Tekst: Lisa Van Beneden en Denis Rigo, foto: Pexels