LokaalNieuwsTekst

Ruil jouw miskopen in voor een gloednieuwe outfit tijdens SwishSwish! op Thomas More

Ruil tijdens SwishSwish! jouw miskopen in voor een gloednieuwe outfit

Een kleedje gekocht waarvan je het patroon na twee dagen al beu was? Of een paar schoenen waar je uiteindelijk alleen maar blaren van krijgt? Miskopen doen we allemaal en die fouten kledingstukken blijven daarna dan nog jarenlang in onze kast liggen. Vanaf nu niet meer, want studenten Bedrijfsmanagement organiseren op 4 december SwishSwish!, een kledingbeurs waar jij jouw miskopen kan komen inruilen en in één klap een gloednieuwe outfit aan de haak kan slaan. Deal van het jaar???

SwishSwish! wordt georganiseerd door studenten Bedrijfsmanagement. © Annelies Rom

Wat vinden de studenten Bedrijfsmanagement zelf van tweedehandskledij en wat denken ze van swishing (het ruilen van miskopen tegen andere kledij)?

SwishSwish! is een evenement dat hen is opgelegd. ‘Als laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement worden we verplicht een evenement te organiseren in samenwerking met studenten Event’, vertelt Ellen Haesemans (links op de foto) ‘Wij doen de communicatie vooraf, waar de studenten Event op het evenement zelf aanwezig zijn. We kenden swishing nog niet, maar vinden het zeker een interessant initiatief met veel potentieel.’

Tweedehands in harmonie met Swishing
Maar dat swishing tweedehandswinkels zal overnemen? Dat betwijfelen ze. ‘Tweedehandswinkels zullen altijd blijven bestaan’, vindt Ellen. ‘Het lijkt ons namelijk nogal moeilijk om bijvoorbeeld meubels te gaan ruilen. De twee initiatieven gaan waarschijnlijk wel door elkaar gaan bestaan. Een kringloopwinkel die volgend jaar een swishing-beurs organiseert, dat is volgens ons goed mogelijk.’

Zelf hebben de studenten niet veel met tweedehands. ‘We gaan niet vaak naar de kringloopwinkel of andere tweedehandswinkels, wel doneren we bijna allemaal onze oude kledij aan het goede doel. Onze kledij belandt vaak in de rode containers van Wereldmissiehulp.’

‘Onze kledij belandt vaak in de rode containers van Wereldmissiehulp.’

Maar hét grote verschil met swishing en tweedehandswinkels is dat het hier wel degelijk enkel om miskopen gaat. ‘Op swishing-beurzen krijgen mensen de kans hun miskopen in te ruilen, dat zijn kledingstukken die ze (bijna) nooit gedragen hebben. Als mensen dit gaan beginnen inzien, denk ik dat swishing zeker gaat groeien, je koopt namelijk een bijna nieuw kledingstuk voor veel minder geld.’

Swish Swish Bish
SwishSwish!
, zo heet het evenement waar studenten van Thomas More op dinsdag 4 december hun miskopen en tweedehandskledij zullen kunnen komen inwisselen. Meedoen is heel erg simpel: wil je jouw kleding verkopen? Schrijf je dan in als standhouder via deze link. Wil je een nieuwe outfit scoren? Kom dan gewoon even langs op Campus De Vest tussen 12 uur en 16 uur.

Even tijd tijdens middagpauze, er valt een lesblok weg of een kwartiertje even rondkijken? De organiserende studenten wilden het zo vrijblijvend mogelijk houden, dus je bent altijd welkom.

Heb je een ontzettend drukke dag, maar wil je wel echt van die miskopen af? Dan kan je ze altijd op voorhand al doneren. Mochten ze verkocht geraken, krijg jij het geld en anders worden ze aan een goed doel geschonken. Welk goed doel, dat moet een poll nog uitmaken, maar wees maar zeker dat je een goede daad verricht.

Interesse gekregen in deze beurs? Neem dan zeker eens een kijkje op het Facebook evenement of schrijf je meteen in als standhouder. Vergeet zeker ook niet even langs te gaan op 4 december op Thomas More Campus De Vest.

Happy Swishing!

Tekst en foto: © Annelies Rom