StoriesTekst

Deze sporters vonden de liefde van hun leven…tijdens het sporten

Sommige sporters vinden de liefde van hun leven... tijdens het sporten.Sommige sporters vinden de liefde van hun leven... tijdens het sporten. © Richard Masoner

‘Waarom niet het nuttige aan het aangename koppelen?’ moet Victor Campenaerts hebben gedacht tijdens de tiende etappe van de Ronde van Italië. De Belgische tijdritkampioen werkte (verplicht) tegen een slakkengangetje de individuele chronorit af, maar regelde en passant wel een date met ene Carlien. Dat dat geen alleenstaand geval is, bewijst onderstaand lijstje van datende topsporters.

  1. Frank Vandenbroucke veroverde het hart van Sarah met zegebloemen

Wat een voorbereidingswedstrijd voor het wereldkampioenschap wielrennen 1999 in Verona moest worden, eindigde in een lifechanger voor de intussen betreurde Frank Vandenbroucke. Na afloop van de vijfde rit ontmoette hij er Sarah Pinacci, een meisje van het promoteam van de Italiaanse wielerploeg. Vandenbroucke zag haar maar in een flits, maar was wel op slag smoorverliefd. Hij beschreef haar als ‘een engel langs de weg’.

Met de hulp van een Italiaanse ploegmaat raakten de twee met elkaar in contact. Op de vooravond van de negentiende etappe reed hij zelfs anderhalf uur heen en anderhalf uur terug naar haar hotel, tegen de wil in van zijn ploegleiding. ‘Anders stap ik af’, klonk het vastberaden bij Vandenbroucke die op veroveringsjacht was. Diezelfde avond nog sprak hij met Sarah af dat zij met hem zou slapen als hij de dag nadien opnieuw wist te winnen voor haar. En zo geschiedde het ook.

2. Het briefje van Hincapie voor podiummiss Melanie

21 wedstrijden in haast evenveel dagen, je zou denken dat dat al genoeg energie vraagt van het lichaam, maar dat is dan toch buiten George Hincapie gerekend. De Amerikaanse luitenant van Lance Armstrong was tijdens de Tour de France van 2003 op vrijersvoeten en waagde zijn kans bij podiummiss Mélanie Simonneau. De pientere Hincapie schreef haar een brief en liet die via een tussenpersoon van de organisatie aan haar bezorgen. Wat Hincapie exact schreef in die brief, zullen we vermoedelijk nooit te weten komen, maar wat we wel weten is dat de twee intussen dertien jaar getrouwd zijn en twee kinderen op de wereld hebben gezet.

George Hincapie op het startpodium van de Tour de France.
George Hincapie toonde tijdens de Tour z’n romantische kant en schreef een brief voor podiummiss Mélanie Simonneau. © Scott Mucci

Dat de podiummissen best graag gezien zijn bij de heren renners bewijzen ook de Belgen Gert Steegmans en Edward Theuns. Ook zij vonden de liefde van hun leven op een podium van een wielerwedstrijd. Steegmans werd verliefd op de Française Laura Léturgie tijdens de Tour de France van 2008. Theuns zocht het dan weer iets dichter bij huis en viel voor de charmes van Lien Crapoen, de intussen gestopte podiumhostess van Flanders Classics.

3. Het huwelijksaanzoek van Jos van Emden op een berg in Italië

Fietsconstructeurs spenderen jaarlijks miljoenen euro’s aan de allerkleinste details om enkele seconde tijdswinst te boeken in het werk tegen de klok, maar daar had Jos van Emden toch even lak aan. Tijdens de negentiende etappe van de Giro kneep de Nederlandse hardrijder even de remmen dicht om er zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Een romantisch moment in de koers, dat gelukkig voor Jos werd bezegeld met een ‘ja’ van de vrouw die hij nu officieel zijn wederhelft mag noemen.

Ook onze landgenoot Johan Vansummeren vroeg z’n vriendin ten huwelijk, zij het wel na afloop van een wielerwedstrijd. Op de heilige grond van de piste in Roubaix ging de Limburger door de knieën na zijn spectaculaire overwinning in de Helleklassieker. Op de trouw zelf was het uiteindelijk wel nog meer dan een jaar wachten.

4. Helemaal Waka van Shakira

Ook in het voetbal doet Cupido danig zijn werk gedurende grote wedstrijden. Tijdens de opnames van de videoclip van ‘Waka Waka’, de officiële songtrack voor het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika, ontmoetten Shakira en Gerard Pique elkaar. De Spaanse verdediger geraakte er zo onder de indruk van de blonde lokken van de Colombiaanse, dat hij prompt haar gsm-nummer vroeg.

Met de creatieve openingszin ‘Hoe is het weer daar?’ (Shakira arriveerde al voor de Spaanse nationale ploeg in Zuid-Afrika omdat ze moest zingen tijdens de openingsceremonie) probeerde Pique een gesprek aan te knopen. Achteraf gaf hij ruiterlijk toe dat het niet zijn beste pick-up line was, maar kennelijk maakte dat voor Shakira niet zo heel veel uit. In plaats van terug te sturen ‘Neem een jas mee’, stuurde ze op elk moment van de dag updates over de weersomstandigheden.

Om elkaar terug in levende lijve te kunnen zien, moest Pique uiteindelijk wel de finale zien te halen, wat zijn Spaanse armada dan ook met glans deed. Met de wereldbeker en een nieuwe vriendin keerde Pique dan ook tevreden terug van het WK. Intussen heeft het koppel al twee kinderen op de wereld gezet.

 

La familia Topo Gigio!!

Geplaatst door Shakira op zaterdag 31 oktober 2015

5. De interviewkus van Casillas

De romantiek hing trouwens in de lucht tijdens dat WK in het Spaanse kamp, want ook doelman Iker Casillas beleefde er een innig moment met z’n vriendin Sara Carbonero, die als sportjournaliste het team volgde. Na afloop van de gewonnen finale kon San Iker met z’n emoties geen blijf meer en kuste hij zijn vriendin tijdens een live tv-interview pal op de mond. Het hele tafereel werd met een massale ‘oh’ ontvangen door al de andere journalisten eromheen.

6. De Twitterdate van Bouchard

Vergeet Tinder, want Twitter is hét nieuwe online datingplatform. Alleszins toch voor John Goehrke, een Amerikaanse student. Tijdens de Super Bowl ging hij een weddenschap aan met Eugenie Bouchard. De Canadese tennisspeelster tweette tijdens de nacht van de grootste American Footballwedstrijd bij een 28-3-achterstand van de New England Patriots tegen de Atlanta Falcons dat de winst voor de Falcons zou zijn. Het inspireerde John om het volgende terug te tweeten: ‘Als de Patriots winnen, gaan we dan op date?’

Bouchard nam de uitdaging aan en zag tot haar grote verbazing dat het uiteindelijk de Patriots waren die aan het langste eind trokken. En dus ging Bouchard op date met de overgelukkige John Goehrke. Plaats van afspraak was een NBA-wedstrijd van de Brooklyn Nets in New York. Dat het een topavond was, bleek uit de filmpjes die Eugenie Bouchard online plaatste. Zo beschreef John het als ‘de beste date van zijn leven’ en stemde Bouchard achteraf zelf in om de date nog eens over te doen.

7. De kneep in de billen van Sagan (of hoe het misschien ook niet moet)

Peter Sagan wordt tijdens de koers vaak geprezen om zijn aanvallende rijstijl en zijn recht-door-zee mentaliteit, maar tijdens de podiumceremonie van de Ronde van Vlaanderen 2013 was de Slovaakse alleskunner misschien net iets té direct. Terwijl winnaar Fabian Cancellara in de bloemetjes werd gezet, kneep Sagan het blonde bloemenmeisje Maja in de billen. Een manoeuvre dat niet met al te veel enthousiasme werd onthaald. De Slovaak verontschuldigde zich achteraf in een video en overhandigde Maja een week nadien bloemen aan de start van de Brabantse Pijl. Enkele uren later zouden de twee elkaar opnieuw ontmoetten op het podium. Sagan won namelijk de wedstrijd en dus kreeg de Slovaak een herkansing voor z’n miskleun op het podium van de Ronde. Ditmaal hield hij wijselijk zijn handjes in de lucht.

Een jaar later pakte Sagan het in de Tour de France dan toch een pak beter aan. Tijdens de tiende etappe van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles hield hij al surplacend even halt bij zijn vriendin Katarina Smolkova voor een kus. Een gebaar dat net ietsje meer geapprecieerd werd.

 

Tekst: Glen Van Herck, foto’s: Richard Masoner en Scott Mucci (CC BY-SA 2.0)