Met trots presenteert de Brusselse rapper Jay MNG zijn allereerste album ‘Space Jam’. Om de release van het album te vieren zal de rapper zijn nieuwe nummers voor het eerst live brengen op 14 maart in de Beursschouwburg in Brussel.

Jay MNG werd meteen bekend van zijn deelname aan De Nieuwe Lichting 2018.  Met zijn bekendste hit Op de maan schopte hij het tot finalist. Sinds zijn deelname mocht Jay als voorprogramma van het Brusselse rapperscollectief Stikstof in Het Depot optreden. Verder kon je de rapper aan het werk zien op Niveau 4 van het festival Couleur Café. Een stage gewijd aan opkomende hiphoptalenten van eigen bodem.

De voorbije maanden was het bijzonder druk in de studio, maar lang hebben de fans niet moeten wachten. Ondertussen werden de videoclips voor Intro 2k19 en Astronaut van het nieuwe album al opgenomen. Daarnaast rapte hij nog enkele freestyles bij enkele studio’s en ging hij even langs bij radiozender MNM om het nummer T’is alright te brengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jay MNG 💀 (@jayxmng) op


Naast de hoofdact Jay MNG wordt het podium nog gedeeld met een aantal surprise acts waaronder het Jazzrock ensemble Comander Spoon. Het viertal bestaande uit saxofonist Pierre Spataro, gitarist Florent Jeunieaux, bassist Fil Caporali en drummer Samy Wallens vormt geen onbekende meer in de Belgische Jazz scene.

Jay MNG release party + Commander Spoon (concert)
Beursschouwburg, Rue Auguste Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel do 20.30 – 01u. 02 550 03 50 – www.beursschouwburg.be

 

Beluister nu het nieuwe album Space Jam van Jay MNG

 

 

Tekst: Denis Rigo  Foto: © Aurélien Deb’s