Alex Wer aka The Pumpkin Geek kerft levensechte portretten in pompoenen die hierna eeuwig houdbaar blijven. Omdat het vandaag Halloween is, deden we voor de gelegenheid een mini-interview met deze Californische kunstenaar.

Een superleuk initiatief! Hoe ben je hier ooit aan begonnen?

Ik ben 15 jaar geleden begonnen met pompoenen uitsnijden. Dat deed ik toen al erg gedetailleerd. Op een dag vroeg mijn vrouw me om het logo van haar bedrijf uit te snijden. Dat deed ik toen op een valse, artificiële pompoen, zodat ze dit werk eeuwig zou kunnen bewaren. Het had meteen succes, ik kreeg nog 35 bestellingen die avond!

Heb je tips en tricks voor zij die vandaag nog last-minute een pompoen willen uitsnijden?

De gewone technieken en tools werken goed voor echte pompoenen, maar als je zoals ik met valse pompoenen wil werken, ga je best naar een kunstwinkel. Het is eigenlijk net als beeldsculpturen maken.

Alex Wer aka The Pumpkin Geek ©Alex Wer

Waar blijf je jouw inspiratie halen?

Eender wat mensen bestellen. Ze sturen me een foto op van wat ze willen dat ik uitsnijd en dan doe ik dat gewoon. Ik bezoek ongeveer 22 Amerikaanse Comic Cons per jaar en ook daar ontvang ik bestellingen. Het is echt een voltijdse job voor mij.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

In 2013 werd ik genomineerd voor de Geekie Award in de categorie ‘Arts And Crafts’ en ik heb deze uiteindelijk gewonnen. Sindsdien zetel ik elk jaar in de jury. Hierdoor krijg ik ook aanbiedingen van Netflix, ESPN en ben ik zelfs in People Magazine verschenen.

Sinds vorig jaar mag ik pumpkin carver mijn voltijdse job noemen en ook daar ben ik ontzettend trots op. Nooit gedacht dat ik zo ver zou komen.

Zijn er anderen die hetzelfde doen als jij?

Jazeker, er zijn een paar anderen die artificiële pompoenen uitsnijden, maar ik durf wel te zeggen dat ik een van de meest realistische pumpkin carvers ben. Elke pompoen die ik maak, lijkt als twee druppels water op de foto waarop ik me baseer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Pumpkin Geek (@thepumpkingeek) op


Hoe zie je jouw toekomst?

Ik heb voor volgend jaar al heel fijne vooruitzichten. Er zijn een paar bedrijven in Hollywood die contact met me hebben opgenomen, dus misschien zie je mijn werk volgend jaar wel tijdens één van de filmpremières!

Benieuwd geworden naar meer werken van The Pumpkin Geek? Check dan zeker zijn website, waar je al zijn eerdere werken kan bewonderen.

Tekst: Annelies Rom, foto’s: ©Alex Wer